E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Marina Donji Milanovac - glasanje i predlozi

<< < (2/4) > >>

Misha D:
Plovilo duzine 10m u boljim Bgd marinama placa mesecno oko 150e+- (tj.izadje oko 5e/dan). Tu je placeno: vez sa cuvanjem 24h, voda, struja, interenet i ponegde parking, a gorivo je +10%. Dnevni zakup ne znam da li je predvidjen, ali bi bio dosta skuplji od 5e.
U Gaju Milos naplacuje 5e/dan i daje kakav-takav vez, struju, vodu i ima parking i restoran za posetioce, a cena mu je bila ista za dan ili vise dana.
U Boljevcima je dnevno koriscenje kucice sa 2 kreveta za vas ili vase posetioce sa toplom vodom, wc, klima, struja i vez, a i parking oko 25e/dan (kazu da se dobija i dorucak, ali to nisam proveravao).
U D.Milanovcu tesko da mogu da se odrze Bgd cene, kao sto se tesko odrzavaju u V.Gradistu.
Cena od 10e/dan, a 5-7e za 3-5 dana bi bila realnija.
Ukoliko se u Smederevu uskoro napravi nova marina u neko pristojno vreme imali bi pocetak realizacije plana da na svakih 30-50km postoji pristojan i siguran vez i pored svih prednosti opustenog i ocekivanog  putovanja smanjili bi namernici zalihe vode, goriva i hrane koje sada vuku sa sobom i time umanjuju prostor na svome plovilu, a i povecanu potrosnju goriva.

Kapetan:
miso slazem se sa tobom , samo da napomenem da je na Aqua Marini cena vise nego upola jeftinija , za jedrilicu od 12 metara sa pojacanom strujom , za klimu i grejanje , vez je 70 evra , struja , voda, parking, internet .... jedino nema usluge sipanja goriva...

mozda i sto kaze miza 10 evra ali moraju da pruze nesto za to ... pa makar besplatnu kafu ....

Misha D:
Aqua (kao najbolja u Visnjickom rukavcu) i susedne slabije marine nizim cenama kompenzuju lose okruzenje.
Ali bolje marine u Bgd (Nautec i Goga na Dunavu i Yachting na Savi) imaju slicne cene onoj koju sam naveo.

Misha D:
Tako je.
A to sto ima malo plovila je i zato sto nema takvih marina na tom, za mnoge nauticare, dugackom i nepoznatom putu.
Pa, sad covek nije pametan sta je uzrok, a sta posledica. Veca cena moze dovesti do gasenja marine zbog slabe posete, a manja zbog realno ne malih troskova.

Kapetan:
@misha
slazem se , a sta se desava sa tim marinama ubeogradu kada krene ledohod ? to mi nikad nije bilo jasno
doduse ni za ovu i milanovcu mi nije najjasnije sta se desava u tom momentu

ove snimke sam napravio pre dve godine odprilike a zna da bude i gore...

ujedno taj koji uloazi pare u marinu i ostane bez dinara i ocekuje zaradu vec prvog meseca grdno se vara , mora da ulaze jos minimum dve godine u marketing pa ako na kraju druge bude, sto se operativnih kostanja tice, na nuli znaci da je uspeo a povratak investicija recimo za 5-7 godina

@dule
e vidis ta ideja sa ribolovcima je nesto sto treba njihova turisticka organizacija da nam ponudi ... meni se to jako svidja ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju