E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Marina Donji Milanovac - glasanje i predlozi
Kapetan:
Espresso predlozi da napravimo jednu malu razmenu ideja i glasanje .... Naime buduca marina u Donjem Milanovcu polako ali sigurno izranja iz Dunava, pa bi bilo dobro da damo nase misljenje o ceni priveza i o dodatnim uslugama za koje bismo bili zainteresovani...
Ova tema nikako nije obavezujuce sa Donji Milanovac ali je dobro da damo par ideja kako bi ljudi koji ce usmeravati sredstva znali sta nam je interesantno.... Glasanje je otvoreno samo za cenu priveza (vez, struja i voda), a sve ostale predloge ubacite u okviru poruka...
Kapetan:
od dodatnih usluga mozda:
-radio stanica i fixiran neki kanal da covek moze da zatrazi servis , gorivo, pita za cene i slicno
-pomocni camac za nevolje i snabdevanje - tipa dodji da me slepujes od gospodjinog vira, ili trkni mi po gorivo ostao sam bez...
-usluga donosenja goriva sa povecanjem cenom od 10-15%
-usluga donosenja namirnica sa povecanjem cenom od 10-15% (donesi mi 3 kile luka, 2 kile krilca i 5 kila nectarovog soka i fiskalni racun)
-internet ovo bi moglo besplatno jer im je blizu posta ali max 200 dinara dnevno bez limita (protok po korisniku 1-2 mb)
-mini radnja sa nautickom opremom
-serviser motora (mozda saradnja sa lokalnim majstorima)
-info centar turisticke organizacije koji RADI , a ne da sluzi za ukras
-taxi usluge sa smanjenom cenom za obilazak okoline
eto od mene toliko :)
broker975fx:
Au pretera ga :)
Marina da ima pristupačan i bezbedan vez, da ima struje, neta i vode. Da ima tuševe i neko mesto gde može da se popije kafa i malo izbleji, to za recimo 500 kinti dnevno, bili bi puni konstantno, ovko će biti 20-30 eur i verovatno će biti i ovako uglavnom puni. Marina u Novom Bečeju ima sve to za 300 kinti dnevno. Meni se nekako čini da dolazi vreme da će vlasnici marina van BGD (posebno nizvodno od BGD) postati znatno profitabilniji od BGD/NS marina.
SALE NB:
Uređena marina mora da košta. Struja, voda, vez. Pričamo o Milanovcu, gde Dunav ume da bude nezgodan i kada je leto, a tada bezbedan i zaklonjen vez vredi bogatstvo!
Ipak, to je zabačen deo Srbije, koji tek treba turistički eksponirati, tako da realno treba računati sa najmanje 10 evra za dnevni vez.
Trebalo bi ponuditi povoljnije cene za 7 i 14 dana.
Ako hoće posetu i solidan biznis, treba da naprave dve stvari: dobro opremljen supermarket na vodi ili tik uz vodu, koji bi osim uobičajenih namirnica, ponudio i najosnovniju nautičku opremu i benzinsku pumpu na vodi sa servisom za čamce i motore.
Plovilo za pomoć na vodi nije loša ideja.
U današnje vreme, mislim da se besplatan wireless podrazumeva, barem u mestu koje želi da se bavi turizmom.
Kapetan:
dule gresis , sve ovo gore sto sam napisao nece da izadje preko 5-10.000 evra
-radio stanica 300 evra
-camac za pomoc i snabdevanje 3000 evra
-mini nauticka radnja 2000 evra kontejner i 3000 evra oprema
taxi, benzin, namirnice, majstor ... sve su to honorarci koji rade od klijenta do klijenta i to dobar menadzer moze da organizuje u toku jednog dana i zaposli honorarno 3-4 studenta koji bi mogli da zarade malo para preko leta....
to sto nisi video vise camaca u milanovcu je zato sto tamo nemas gde da stanes, postojao je onaj slep i to je to, ja sam se uvece zavukao iza slepa i pored mene i jedne siklje nije bilo mesta nizasta drugo, a da ti ne pricam da sam se preko krova Chea izvlacio na slep pa preskakao ogradu da bih dosao do grada... to niko normalan ne zeli pogotovo ako ide sa familijom ...
investicija u marinu jeste velika ali milanovac je jako dobro mesto za razvoj turizma, sa klimom slicnoj mediteranskoj sa ribljim fondom koji nije zanemarljiv sa istorijskim lokalitetima, svako moze da provede 2-3 kvalitetna dana u Milanovcu...
ujedno dobar deo manifestacija moze da se organizuje na toj lokaciji i da ima dobru posecenost...
e sad to je sve na turistickoj organizaciji da osmisli , ali ima sanse da uspe ako se pametno radi...
pa na kraju krajeva onaj lik napravi onaj hotel Aqua Star u Kladovu i sta mu fali ? a Kladovo je daleko po ponudi iza Milanovca
sa cenom od 2000 dinara tesko da ce iko stati svi ce produziti do Tekije , Porecke reke ili Vodenice... ali sa cenom od recimo 500 dinara svako ce da pristane da malo odmori, dospe gorivo i provijant , proseta gradom , za male pare popije kafu u najboljem kaficu , vecera pizu u glavnojh ulici , dobacuje lokalnim mestankama, a ujutru ce da popije kafu kod sebe na ladji ili kod kolege nauticara ... e za 500 dinara svako a za 2000 dinara poneko...
pa koliko nas prodje pored gradista jer nece da plati 2400 ? a svi bismo rado posetili sve sto tamo ima... ja sam se zadnji put vezao za neki slep ispod gradista i nista nisam video niti dinar u njemu potrosio a da je cena bila kao na plazi raj ostavio bih sigurno oko 30 40 evra (hrana, pice , zene... )...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju