E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

tiger shark

<< < (4/6) > >>

maverick:
s 25 ks najveca izmjerena brzina kad je bio cist je 46-47...s dobro odabranom elisom..recimo sad ide 42-3..u ekonimku na 4200 okretaja idem niz vodu recimo 38 a uz vodu recimo 30 plus minus koji km na sat ovisno kako sam raspolozen i tu sam strasno ekonmican...oko 5 do 6 litara ovisno o teretu koji imam. Vozio sam jednog s tomos 18 i pun gas je isao oko 30 km...ne sjecam se tocno a imao sam i selvu na svom od 50 ks i isao sam 63  lol ispadali su vijci s ograde u punom gasu  lol sad sam taman ueo 30 ks pa kontam da cu ga uspjeti namontirati za vikend

Bakara:
Ti si enciklopedija! :-D
Šta misliš,  na kojoj brzini počinje da glisira? 30kmh sa tomosom koji ima realno 15hp, je po mom mišljenju odlično, pri tom, taj tomos bi trebao da troši do 8L na punom gasu, što i nije strašno za tu brzinu. E sad posto bih gledao ipak nekog Johnsona ili Yamahu, tu bi već moglo do dođe u obzir minimum 15hp, a maksimalno 25hp. Šta li mi je pametnije, moraću dobro da preračunam.

zankiki:
Mario, kako se ponaša, i koliko gubi na brzini / ekonomičnosti kad si pod teretom, tipa vas troje na čamcu?

Bakara:
I to sto kaze zankiki, ne ukljucih u racunicu... Ako je na camcu dvoje ili troje, nisam siguran da bi taj T18 uspeo da izglisira, verovatno bi sa dvoje mogao ali troje, tesko. Realno, ja sam uvek za vece i jace, ali kad su dvotaktni u pitanju, velika je razlika u potrosnji izmedju 15 i 25 konja, pogotovu motora starije generacije.

zankiki:
Tako je, 25 bi sigurno manje trošio kad lepo izglisira, nego 15ks kad se muči...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju