ma salimo se mi admirale...mada, nisam bas siguran da, sada kad sam cuo tajnu to i ima smisla...kad ispeskaris brod, period dok ga isprskas kompresorom je suvise mali da bi se uhvatio bilo kakav sloj rdje...ako mislis da skidas boju mehanicki, na bilo koji nacin bez peskarenja, tu uvek ostaje rjda u porama, koja se bukvalno i ne vidi, mada ona i nije toliko bitna, jer je imas i na novom limu i nemoguce ju je ukloniti sem peskarenjem i to dooobrim...pri tom ces skinuti poprilican sloj lima...a zna se da NEZASTICEN lim u vodi, godisnje truli 1/10 mm...sa bilo kojom zastitom, to vreme se povecava a sa odlicnom zastitiom to je poprilicno dug vek nekog tamo broda, nadzivece nas sve...e sad, po meni, bitno i najbitnije je uraditi odlicnu zastitu, ispostovati vremenske rokove po specifikaciji izmedju slojeva, OBAVEZNO dodavati A i B komponentu u propisanom odnosu, ispostovati uslove sto se temperature i vlage tice i tu je stvar resena...kao prvo, uradices vise nego 80 % "majstora" koji farbaju brodice i camce kod nas, kao drugo dobices odlicnu, dugotrajnu zastitu plovila gde godinama ne treba da razmisljas o vadjenu na suvo iz tih razloga...ne kazem da minijum nesto skodi ali svakako ne koristi, sem sto moze da zeza ukoliko ga ne skines 100% jer se, recimo, on i PU lak apsolutno ne trpe (testirao, podklobuci se )...e, sad, to je moje misljenje i nemoj to da shvatis nesto licno nego mi je drago sto sa nekim mogu konacno da diskutujem...pozz