Autor Tema: farbanje broda...pre i posle  (Pročitano 45058 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Bucho

• Rečni Drekavac
  • Pol: Muškarac
Odg: farbanje broda...pre i posle
« Odgovor #60 poslato: 28, 05, 2009, 14:04:15 posle podne »
Hvala Barba, sajt ti je odlican, mi laici mozemo mnogo da naucimo. Stvarno, ovaj nas forum zlata vredi, toliko toga sam naucio da sam vam svima neizmerno zahvalan.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #61 poslato: 28, 05, 2009, 14:36:11 posle podne »
Hvala Barba, sajt ti je odlican, mi laici mozemo mnogo da naucimo. Stvarno, ovaj nas forum zlata vredi, toliko toga sam naucio da sam vam svima neizmerno zahvalan.

zato je forum i otvoren :)
slobodna razmena iskustva saveta i slicno :)

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #62 poslato: 28, 05, 2009, 20:00:32 posle podne »
Barba primatih na tvom sajtu da ste brusili antialgin bez maski za lice, ima li polsedica, to je navodno zesce otrovno, cak i kroz kozu otrov prolazi... :suicide:

Ma teraj ga u PM i ko ga izmisli. Hempel ima neki remover za antialgin. To nismo ni probali jer je sloj bio debeo i do 2 mm. Posledica za sada nema. U svakom slucaju predlazem masku za nos i usta i naocare. Jes da smeta, ali se isplati. Ali kao sto znas to koriste seka perse, a mi majstori koristimo flastere i fizioloske rastvore.  :suicide: Na sajtu cu kad budem stigao (za desetak dana) dodati i neke informacije o laminiranju poliesterom i zastiti laminiranih rupa. Sve sa sajta ce u malo kracoj formi biti prebaceno na forum.
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #63 poslato: 28, 05, 2009, 21:12:43 posle podne »
barba da ja to copy pastujem :)

Van mreže Barba

« Odgovor #64 poslato: 29, 05, 2009, 09:50:57 pre podne »
Blagodarim, nisam razumeo kako se koristi fizioloski rastvor  a ni flaster ucilju zastite, nadam se da ce biti pojasnjeje na sajtu.

Mushu, nemo se ljutis, nisi me razumeo, mislio sam na vrlo "pametan" pristup u smislu kad brusilicom potkacis sake i prste stavis flaster, a kad ti strugotina uleti u oko ispiras vodom, a to naravno nece tako lako da izadje. E onda koristis rastvor ili vestacke suze. Vrlo pametno, zar ne.   :this:

Ljudi nemojte da se zezate, maska kosta 50 dinara, cvidze 100, a rukavice 200 i cim osetite zamor napravite pauzu. 11500 obrtaja nikome ne prastaju.  

@Kapetan

Sto se mene tice sve sa sajta mozes da preneses na forum, ali najbitnije stvari o popravci ostecenih mesta tek treba da unesem. Kako sada stoje stvari, to cu moci da uradim tek za dve nedelje. Samo obrati paznju da ova prica nije vezana za farbanje camca kao u temi koju je Sale postavio. Vise se bavi restauracijom camca i sredjivanjem i popravkom poliestera, pa vidi u koju bi je temu ubacio.
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #65 poslato: 29, 05, 2009, 16:38:11 posle podne »
rokamo u portal u savete :)

Van mreže Bucho

• Rečni Drekavac
« Odgovor #66 poslato: 11, 06, 2009, 08:16:26 pre podne »
Samo jos jedno pitanjce. Posto antialgin skoro da je nemoguce skinuti, a prilicno je ocuvan, smem li da ga samo presmirglam pa zatim redno (git prajmer i lak)

Van mreže Barba

« Odgovor #67 poslato: 12, 06, 2009, 07:57:58 pre podne »
Kako to mislis git, prajmer, lak preko antialgina? Ako je korito ocuvano, zasto bi na podvodni deo stavljao lak uopste?
Ono sto je problem jeste da dok ne skines antialgin, ustvari tesko da mozes da znas u kakvom je stanju gelcoat. Ako ti sve to deluje OK i ako ti se korito ne natapa vodom, mislim da je dovoljno da samo predjes dve ruke antialgina preko postojeceg. Naravno bilo bi dobro da ga izmatiras, ali ako je u pitanju hard coat antialgin i to ce da te namuci.
Moje je iskustvo da je antialgin jako losa podloga za bilo sta, bar je tako bilo na mom camcu. Naime, i u marini sam video da ljudi krpe camce poliesterom preko antialgina, ali je to kratkog daha, voda ga jednostavno spere i ostanu da vise staklena vlakna. Mislim da je najbolje da na mestima gde planiras radove ipak obrusis antialgin, pa onda redom, poliester i epoksi ili zeleni git. Cisto da stvari budu jasnije, mozda i moze da se krpi preko antialgina, ali onaj ko je to radio na mom camcu je u tom slucaju bas lose odradio. E sad, ako se tako ponasa poliester na antialginu, ne verujem da ce se prajmer i lak bolje pokazati.    

« Poslednja izmena: 12, 06, 2009, 13:10:18 posle podne od strane Barba »

Van mreže Bucho

• Rečni Drekavac
« Odgovor #68 poslato: 12, 06, 2009, 08:28:15 pre podne »
Posto u mom kraju niko ne stavlja antialgin (verovatno na nasim vodama nema algi?!?!), u prodavnicama boja me cudno gledaju kada pomenem antialgin. Inace su dobro snadbeveni materijalima skoro svih proizvodjaca. Ja inace camac vozim na prikolici i u vodi bude vikend ili desetak dana kada sam duze na jezeru. Sto se tice vode u duplom dnu, na kraju sezone ispustim manje od pola deci. Osmoze nema, bar ne vidljivo golim okom. Mozda ce se pokazati nesto posle smirglanja. U principu nema nikakvih krupnih ostecena. Zbog svega toga i ja mislio da prefarbam i podvodni deo a da ne stavljam antialgin (da ne strcim od okoline, ha, ha ). Inace, camac sam kupio u Sr. Mitrovici prosle godine pa zato ima antialgin.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #69 poslato: 12, 06, 2009, 09:10:05 pre podne »
@barba
pokusao sam da izvucem link sa slikama ali ne da mi hosting aj vidi da li moze drugacije da se postave te dve slike?

Van mreže Barba

« Odgovor #70 poslato: 12, 06, 2009, 11:48:38 pre podne »
Za pola deci vode u duplom dnu nema potrebe da se opterecujes. Sto se tice strcanja od okoline postoji i beli antialgin, ali ce to biti ruzno kad usled spiranja pocne da se pojavljuje donji sloj. Licno mislim da ce se antialgin ispod sloja laka koji bi da naneses preko, opet spirati i da ce izgledati ruzno. Ne znam u cemu je problem sa linkovima, ali postavicu i slike ispranog antialgina na mom camcu.

Pozz.

@Kapetan

Sta je problem sa linkovima?

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #71 poslato: 12, 06, 2009, 12:09:25 posle podne »
@Kapetan
Sta je problem sa linkovima?

nece se otvore

http://www.barba.in.rs/800x600/DSCN0286.jpg

http://www.barba.in.rs/800x600/DSCN0284.jpg

pokusao sam da stavim i IMG tag pa da ih implementiram direktno u poruku ali ne dozvoljava tvoj hosting da se slike vuku sa drugog sajta, klikni na gornje linkove da vidis sta daje, ubaci ih kao slike dok ne resis to sa hostingom

Van mreže Barba

« Odgovor #72 poslato: 12, 06, 2009, 13:09:53 posle podne »
Ne znam zasto ih ne otvara, ali nije ni bitno.

Ovde mozes da vidis kako se sprao antialgin:

Ovo su zakrpe od poliestera nanesene preko antialgina ili bar ono sto je od njih ostalo

Inace kad sam sljustio ove lose zakrpe i antialgin, ostecenja ispod njih nisu uopste bila strasna, kako deluje na slici.

Van mreže captjerry

• BARBA - Almaks Marine Security Systems
  • Marina: Klub Ladjari, Sava 17 plkm
« Odgovor #73 poslato: 25, 07, 2009, 23:40:02 posle podne »
video sam ovaj camac na Savi...ali  ne dovoljno blizu...
bio je jedan momak proletos na marini Sava dok smo mi farbali neki brodic, on je skidao antialgin sa nekog narvala...kaze da radi za tipa sa Ade...moguce da je to taj, mada ne mora da znaci...uglavnom, mucenik je skidao antialgin na plasticnom brodu sa brusilicom i paletom (smirglom) granulacije 40 (Giga odlicno zna koliko je to), mnogi sa tim bruse metal...davao mu ja 80, ma ni da cuje...krivo mi sto ga nisam slikao, bio je zamotan u najlon kese i oblepljen krep trakom ceo i po glavi a na licu je imao vojnu gas masku...na 35 stepeni...nije ni cudo sto je skidanje antialgina trajalo koliko i nase celo farbanje...
..."make way for the positive day"...

065/514 33 58
062/200 763
http://gpsplus.rs/pracenje-plovila/

Van mreže SALE NB

« Odgovor #74 poslato: 26, 07, 2009, 10:37:54 pre podne »
E ovaj mi se baš dopada! Ovo je glisersko korito, ako se ne varam?! :good:
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"