E, ovako treba... > Plovila

Titel 9

<< < (12/22) > >>

LSI:
Постоје дворучне и једноручне команде даљинског управљања.

Код дворучних, једна ручка служи као команда мењача и њеним померањем се укључује брзина за вожњу унапред или уназад, а у средини је неутрални положај.
Код једноручних, ово је технички решено тако да се померањем ручице прво укључи мењач у брзину (према напред или према назад) а даљим померањем ручице додаје се гас.
Ове једноручне су зато можда мало практичније и има их разних модела.

На чамцу сам за евинруда имао дворучну команду, а касније сам је заменио за једну лепу једноручну, коју сам нажалост продао уз чамац.
Сад имам опет једноручну, хондину - ружна је као ружан дан али шта да радим?
На таквим командама постоје и додатне функције, па тако постоје индикатори прегревања мотора, високог броја обртаја, који могу бити визуелни или/и звучни. На њима је и сигурносни прекидач.

Пишем све ово зато да бисте схватили да постоје и разлике у ценама. Треба да видите прво каква вам је потребна за ваш мотор. И ту је онда важно да купите сајле на чијим крајевима ће бити конектори, које је ДушкоН поменуо, који се од мотора до мотора разликују. Ипак, за ове моторе који су код нас у употреби, није неки нарочито велик проблем да се нађу и монтирају на крајеве сајли.

DuleN:
Mislim da nije pravilno za komande sa dve rucke pisati dvorucne...

pecaros021:
Dulen
--- Citat: DuleN  29, 12, 2017, 16:48:21 posle podne ---

I jos nesto: vidim na slikama da je zrcalo nesto preradjivano i kolko mogu da se orijentisem sa slika, ovde ce trebati motor sa dugom cizmom, pa i o tome povedi racuna ....

--- Kraj citata ---

ne nije visoko je ofarbn antialginom pa ti se čini i stari vlasnik je imao Yamahu 9,9 kratka noga sa nekim yamahinim komandama jedna ručka nešto crveno ispod nje i dve sajle na slici sa krmenog dela u beloj kesi okomotano nalazi se završetak sajle koja je išla kroz njegov motor a na drugoj strani ka kormilo.Dali mora za yamahu biti i yamahine komande ili može i nekoga drugog proizvođača

srsa:
Види људино, чамац ти је сасвим  ok.  Да се ја питам, ја ништа не бих дирао и преправљао. Уградио би даљинска команде, евентуално мало спустио тенду и проверио зрцало. Скраћивањем те надкабине ништа не добијаш На крају крајева служиће ти да ти по киши не покисну руке и кормило.  А на пролеће лађу у воду и уживање.  114

zankiki:

--- Citat: DuleN  29, 12, 2017, 17:11:48 posle podne ---Mislim da nije pravilno za komande sa dve rucke pisati dvorucne...

--- Kraj citata ---

Moguće da nije pravilno, ali se taj izraz koristi i kod nas....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju