Поновио сам се. Купих овај мотор: Јохнсон 30 2т 1995 - 96 година, дуга осовина са електро и ручним паљењемм увоз из Швајцарске. Мотор је екстра очуван, дуго је стајао и није коришћен у сланој води. Приликом пробног паљења(прво паљење после дужег времена) није избацивао воду за хлађење, па је на лицу места мајстор Маринко(већини чланова форума познат) заменио импелер који је био заглављен(али још увек исправан) и ставио нови, а овај стари може за резерву.
Мотор лепо ради, не дими, прима гас, и избацује хладну воду.
Уз њега сам добио нов метални резервоар за гориво од 25 литара (без црева) са новим прикључцима за црево и пумпицу(нову али чини ми се пластичну-која ми се не свиђа), једноручну команду са струјним кабловима до акумулатора и команде и сајлама од по 4 метра, спремних за повезивање мотора и команде. Наравно добио сам и папире за наведени мотор тако да је остало само да га региструјем.
Е сад остало је још једно - монтажа на чамац, повезивање команди и повезивање мотора на телефлекс команду која већ постоји на чамцу. У ту сврху би требало набавити-направити адаптер, То би требало да уради мајстор или већ ко ће да одради монтирање мотора.
С тим у вези потребна ми је особа која је спремна да с упусти у овај деликатан и пипљив подухват а да при томе посао одради како треба а да не изврши агресију на мој веома измучен и финансијски осиромашен организам, јер ће ме у противном ности на души. У прилогу качим неколико слика мотора.