Autor Tema: Johnson 30 2t  (Pročitano 34084 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
Johnson 30 2t
« poslato: 12, 04, 2011, 17:09:49 posle podne »
Поновио сам се. Купих овај мотор: Јохнсон 30 2т 1995 - 96 година, дуга осовина са електро и ручним паљењемм увоз из Швајцарске. Мотор је екстра очуван, дуго је стајао и није коришћен у сланој води. Приликом пробног паљења(прво паљење после дужег времена) није избацивао воду за хлађење, па је на лицу места мајстор Маринко(већини чланова форума познат) заменио импелер који је био заглављен(али још увек исправан) и ставио нови, а овај стари може за резерву.
Мотор лепо ради, не дими, прима гас, и избацује хладну воду.
Уз њега сам добио нов метални резервоар за гориво од 25 литара (без црева) са новим прикључцима за црево и пумпицу(нову али чини ми се пластичну-која ми се не свиђа), једноручну команду са струјним кабловима до акумулатора и команде и сајлама од по 4 метра, спремних за повезивање мотора и команде.  Наравно добио сам и папире за наведени мотор тако да је остало само да га региструјем.
 Е сад остало је још једно - монтажа на чамац, повезивање команди и повезивање мотора на телефлекс команду која већ постоји на чамцу. У ту сврху би требало набавити-направити адаптер, То би требало да уради мајстор или већ ко ће да одради монтирање мотора. 
С тим у вези потребна ми је особа која је спремна да с упусти у овај деликатан и пипљив подухват а да при томе посао одради како треба а да не изврши агресију на мој веома измучен и финансијски осиромашен организам, јер ће ме у противном ности на души.  У прилогу качим неколико слика мотора.

Van mreže Mezija

• Veliki dugodlaki Drekavac
Odg: Johnson 30 2t
« Odgovor #1 poslato: 12, 04, 2011, 17:15:14 posle podne »
Cestitam na kupovini    :good: :good: :good:

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #2 poslato: 12, 04, 2011, 17:38:05 posle podne »
  :drinks: Čestitam na  prinovi!! odličan motor... kolko si se izpružio  :preved: jel  kod Marinka u bijeljini?

Van mreže Профа

• Administrator
  • Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com & www.mojaladja.net
    • http://www.mojaladja.net/
« Odgovor #3 poslato: 12, 04, 2011, 18:49:51 posle podne »
Честитам, имамо сличне моделе у ергели и сваки је за медаљу...
Профа

Van mreže packe

• Talasožder Mali
    • FISHERMANS
  • Brod tip: DUNAVSKI HUNTER
  • Marina: KARABURMA
  • Veličina: 8M
« Odgovor #4 poslato: 12, 04, 2011, 19:02:16 posle podne »
cestitamo joni je ko nov

Van mreže budens72

• Drekavac sa Srednjih voda
    • Carpe Diem
  • Brod tip: čelični lim
  • Marina: Dunavac, Petrovaradin
  • Veličina: 12
« Odgovor #5 poslato: 12, 04, 2011, 20:05:25 posle podne »
Čestitam, odličan motor  :good:

:drinks: :drinks: :drinks:
Dunav je moje more.....

Van mreže SALE NB

« Odgovor #6 poslato: 12, 04, 2011, 20:21:23 posle podne »
Isti kao moj stari Johnny! Samo 15-tak godina mlađi! :good:

Čestitam! Sjajan motor! Slatko ćeš se navozati, to ti mogu skoro garantovati! :drinks:

Taj posao koji pominješ, niti je pipljiv, nit' je delikatan, čista fizikalija, veruj mi! :taunt:
Dižeš i kačiš motor od 50-60kg dok ti se "tlo" ljulja pod nogama; to je najteži deo!
Povezivanje se svodi na zatezanje par šrafova i to je to!
Ja sam malo daleko, ali ako ti se ne javi niko od naših Savadžija, dogovorićemo se za neko poslepodne ili subotu, pa da to sredimo! :drinks:
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže power70

• DrinskoSavski Brčkaroš
« Odgovor #7 poslato: 12, 04, 2011, 20:55:53 posle podne »
Fina masina....cestitam na kupovini!!! :drinks:

Van mreže sale.m79

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
  • www.mojaladja.com
    • Gasa
  • Brod tip: Apic
  • Marina: Smederevo
  • Veličina: 10m
« Odgovor #8 poslato: 12, 04, 2011, 21:16:14 posle podne »
CESTITKE uz dugu voznju

Van mreže srsa

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
    • SRSA 2
  • Brod tip: Plastični čamac AQ 575
  • Marina: Stari Slankamen
  • Veličina: 5,75 x 1,72
« Odgovor #9 poslato: 12, 04, 2011, 21:57:34 posle podne »
Хвала свима на лепим жељама. Надам се да ће Џони оправдати поверење и да ће успешно гонити мој Елан 495 са кабином(због тежине). Иначе Његоше, испружио сам се колико год сам могао а то је 900 Евра. Не знам да ли је много или мало али то му је што му је.  :drinks:

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #10 poslato: 12, 04, 2011, 22:26:58 posle podne »
Хвала свима на лепим жељама. Надам се да ће Џони оправдати поверење и да ће успешно гонити мој Елан 495 са кабином(због тежине). Иначе Његоше, испружио сам се колико год сам могао а то је 900 Евра. Не знам да ли је много или мало али то му је што му је.  :drinks:
   :good: Neka tebe u zdravlju služi..  :drinks: ..a svi mi (možda ne baš svi) se iispružimo koliko god možemo a ponekad i više nego što možemo.. motor je odličan a i cijena mu je dobra za ono što si dobio..samo mi ne reče jel kupljen kod Marinka u bijeljini ili...  :smile:

Van mreže retfala

• Mali od Roštilja
  • Osijek
« Odgovor #11 poslato: 13, 04, 2011, 07:36:55 pre podne »
Srsa čestitam :good: odličan motor. Koji veličine je propeler na njemu? Standardni bi trebao biti 13 ,  a vidim da ide na težak čamac pa će možda biti prevelik. Spajanje na teleflex je jednostavno da jednostavnije ne može biti. Motor je novije generacije i ima rupu na sebi kroz koju prolazi sajla. Pokušat ću danas uslikat kako to treba izgledat

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #12 poslato: 13, 04, 2011, 08:03:41 pre podne »
Srso, čestitam na prinovi!

Nadam se da će motor služiti onako kako izgleda.
Što se tiče povezivanja na daljinsku komandu, već je više kolega reklo da to nije problem.
U prilogu je sličica kako je moj Evinrude bio povezan (sad treba da nabavim novi sistem jer sam taj sa slike juče prodao.

U osnovi, ovi motori su vrlo slični i na sličan način se i povezuju sa komandama.
Na slici se vidi šta je potrebno za vezu motora sa "rukom" komande.

(Ono lišće koje se vidi u "kadici" je upravo lišće o kojem je Zoran pričao kada je predlagao jednom našem kolegi da na krmenoj dasci napravi veću rupu za izlivanje vode jer su rupe koje postoje obično vrlo malog prečnika; tako je čamac izgledao kada sam išao da ga vidim pre kupovine - posle radova koje su sada u toku, nadam se da toga više neće biti.)

Van mreže SALE NB

« Odgovor #13 poslato: 13, 04, 2011, 08:13:21 pre podne »
Srsa čestitam :good: odličan motor. Koji veličine je propeler na njemu? Standardni bi trebao biti 13 ,  a vidim da ide na težak čamac pa će možda biti prevelik.

Moj Johnson 25 sa elisom 10x13 je gurao takav čamac sa tri odrasle osobe preko 30Km/h.
Računam da će ovih 5 dodatnih konjića još više olakšati izglisiravanje, a onda je verovatno moguć i maksimum preko 40Km/h
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže retfala

• Mali od Roštilja
  • Osijek
« Odgovor #14 poslato: 13, 04, 2011, 08:23:35 pre podne »
Odlično! još bolje , da nema dodatnih treninga sa propelerima :lol:

LSI u pravu si to su jako slični motori , Jonika ima ispuh kroz propeler , a evinu ne. Srsa ima bolju mogućnost za spojit sajlu volana jer već ima na kandži predviđenu rupu za to.