Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Скелеџијина прича
IKA:
Još lepše ,policija i prva pomoć pomažu čoveku kome je prigustilo da pretrči na crveno.
Policija propagira i pomaže upotrebu nebezbednih plovila.
Ja sam ponudio skeledžiji pratnju , mada ja nisam policija ali prva pomoć mogu biti.
SALE NB:
Duletov stav je svakako ispravan.
Mi bi svi trebali težiti da uživamo u nautici na što boljim , ispravnijim i bezbednijim plovilima, jer samo tako ćemo se obezbediti da se nautičari što ređe nađu u crnoj hronici.
Ipak, ne treba to sprovoditi kroz neku krutu vojničku disciplinu.
Postupak admina sa Varaličar.com je ispravan, ali i veoma licemeran.
Pošto su ljudi sa tog foruma uglavnom Srbi, potpuno sam uveren da velika većina ne poštuje to ograničenje u pecanju smuđa.
Ako ulove 4 dobro je, ako ulove 5-još bolje!!!
Tako gledano, dečko nije banovan zato što je ulovio, već zato što je postavio sliku. A to je bullshit!!! :diablo:
Svi znate da smo Marina i ja plovili do Đerdapa i nazad u čamcu od 3.7m, i nije nam zafalila dlaka sa glave. Naprotiv, uživali smo!
A mnogi su vrteli glavama i bacali slične komentare kad smo kretali.
Ok, trebamo deklarativno skrenuti pažnju da NAČELNO ne podržavamo plovidbu u nekim nestandardnim i neproverenim plovilima, ali to se uradi u jednom postu, i tu se stane. Nije potrebna rasprava na 5 strana!
Čovek je dokazao da može da sprovede mnoge stvari koje drugi ne žele ni da pokušaju, ( nekako mi je to blisko :taunt: :good:), ne vidim zašto ovo ne bi mogao.
Ako hoće da pluta do Đerdapa, neka ga, moj jedini savet je da , za svaki slučaj, ipak okači neko provereno motorče, pa neka visi na splavu za ukras! :good: :drinks:
Ajd' malo odmorite, i ostavite čoveka na miru! Sigurno mu preselo prijavljivanje na Moju Ladju! :taunt:
mossi:
Ovde za sad nema prekršaja, barem ne bitnih.
On nije na putu za Djerdap, a da li će otići... vidićemo.
One švabe nisu imače puno bezbedniji splav, a prošle su snjim celu Evropu.
Mora da su imali sve ateste. :suicide:
No nebitno, svi pa i ja smo ukazali na problem koji se zove velika respektabilna reka, sa svim svojim lepim i ružnim stranama.
Hoće li čovek ploviti ili ne, to je njegova konačna odluka, a ja ga preterano ne podržavam u njoj.
Moje mišljenje je da je splav ipak malo mali, i to bi bilo to.
Naravno da bih namontirao nosač motora i nabacio barem neki motor od 6hp, sa odgovarajučom elisom - KAO POMOĆNI MOTOR koji pali na prvi zub.
Današnja vremena nisu, od pre 200 godina kad su samo splavovi i drvenjaci i plovili.
Danas bi MORAO, imati način da se brzo pomeriš jer ipak je to tvoj problem. (skeledžijin)
Tema je zanimljiva i trudim se da ostanem neutralan.
:drinks:
IKA:
Ovo je posmatranje jedne stvari iz dva različita ugla,jednu te istu stvar gledamo na drugačiji način.Niko, pa ni ja, nije niti može da tvrdi da je idejaostvariva bez rizika.
LJubitelj sam pokera i često ga igram.Pojave se ziheraši koje niko nevoli, ali to je njihov način, s njima je najlakše igrati , jer uvek idu samo na sigurnu kartu ,pojave se bleferi s kojima nikad niste načisto, ali ih je lako pročitati jer im navala adrenalina u trenu menja sjaj u očima i boju lica, ali oni to vole.
Dakle sve navedene opasnosti stoje kao mogućnost, ali upravo opasnost privlači neke ljude.
Ublažiti mogućnost nezgode ili nesreće, može se organizovanjem pratnje , kao što su imali svi koji su hteli da preplivaju lamanš
Mirna i bezbedna plovidba nepamti se dugo , brzo pada u zaborav.
Čega se Kapetan seti kad razmišlja o svom putu na đerdap.
Koliko ćemo se sećati pokušaja da s jedrilicom stigne na dogovoreno druženje.Da je stigao bez problema sada to više niko ne bi spominjao.
deda:
Svaka plovidba je rizik na neki nacin.Svojevremeno sam plovio po magli bez ikakvih uredjaja , ne obaziruci se na moguce probleme.Otkako me je barza promasila za 20-30 metara po magli plovim samo ako moram i sto blize obali.Ovde mi nije namera da odvratim Skeledjiju od puta , to niko ne moze ako je on resio da ide vec jednostavno , moram da iskomentarisem radi sebe.Ne zbog toga da bih smirio svoju savest , jednostavno to je moje misljenje o takvom putu!!
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju