Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Скелеџијина прича
Kapetan:
cika janci sve je to ok , ali sigurnost na prvom mestu ! dzaba misisipi (pecov :taunt:) ako Beki Tacer (opet pecov :) ) zavrsi u vodi ...
kakva je upravljivost skele ?
obavezno pojaseve i jedan pomocni motor , ne znas sta sve moze da se desi .... nemoras da ga palis al ga samo ponesi ...
gledao sam svabe i na ludjim plovilima
skeledzija:
@Kapetane
Kada je postavljen mehanizam sa pedalama,upravljivost je dobra Čak bolja od onih "vodenih bicikala"što sa imao prilike voziti.Imam i vesla,pa koliko ja znam tehniku veslanja,pa krčka se...ali letos jedan kajakaš je čuda izvodio .Za motor ne znam,a imam svu sigurnosnu opremu,čak i ozbiljno sidro ,pojaseve,vesla,čaklju.Al nemam plovidbenu dozvolu,pa na tome sam.Ako može da se registruje,onda ok,ako ne,onda se izvinjavam
za moja pametovanja,pa će da posluži za razonodu i pecanje vezan uz obalu.
Evo još samo ove fotke napravljene tokom gradnje.Ispod OSB izmedju cevi je zaliveno dvokomponentnim poliuretanom,pa je ploča zalepljena medju poprečnim gredama.
@Dule
Mit,ili legendu o Ikarovom slučaju i ja uvek smatram kao upozorenje na opasnosti.I nikako da rušim legendu,ali Dedal nije trebao da ima grižu savesti da je znao da će Ikar se ugušiti i smrznuti pre nego stigne blizu sunca.
Zoran:
U bre Dule ubi coveku volju za vodom.
Pusti ga neka se malo na uziva i izluduje,pa kada
shvati da je to premali objekat pozelece vece.
Skeledjijo samo ti uzivaj,pa mi vezivali konopac zatopolu
i skakali u vodu,nismo razmisljali koliko je topola cvrsta,iza-
brali odokativno najdeblju,ali da nam bude zgodna. :drinks:
deda:
Ko misli da je Tisa najvna reka neka se seti kako su prosle one izbeglice!!Da je ovaj ponton na jezercetu nekom , mogao bi da prodje!!Ovako , Skeledjijo i sam znas , oprezno i polagano!!
IKA:
Janči , u zoni koju pokriva kapetanija Titel ,stav je da sve što pluta a nije registrovano smatraju da je plutajuće stablo.Kada počne seča topola i vrba po koje stablo završi u vodi i otpluta.Registraciju plutajućih stabala niko nepotencira.Tvoj splav će imati status plutajućeg predmeta, kojih na našim vodama ima nebrojano( frižideri,gume flaše...)
Ako ipak odlučiš da se spuštaš do kladova javi i imaćeš pratnju mene moje sose i našeg OdisejaII.
Pa gde bi nam bio kraj kad nebi bilo želje za avanturom.Svi koji upražnjavaju ekstremne sportove prihvataju rizike koji su u odnosu na tvoju ideju mnogo rizičniji. :tenk:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju