Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Скелеџијина прича
deda:
deda:
Ova tri klipa ne mogu ni priblizno da ti docaraju sta bi te sacekalo ako te zakaci salauka!!Nije mi namera da te plasim nego da te upozorim da nije bas za opustanje!!
mossi:
Da, ovaj posledni video klip je pogotovo interesantan od 2. minuta gde se super vidi kako talasi prestižu brod, a ni veličina tih talasa nije baš zanemarljiva.
Po takvim talasima se ne plovi, pitanje je da li imaš vremena da se skloniš i gde, kad zaduva, naidje brod ili te uhvati vir?
Mene su stizali nešto manji talasi kod Golubaške tvrdjave na izlasku iz klanca, vetar duva uzvodno kao i na ovom snimku i nije baš prijatno gledati u krmu koja nije baš visoka, i pitanje je hoće li te potopiti prvi ili drugi talas. Hoće li motor dobiti hidro udar, a tako ostaneš u momentu na po Dunava bez pogona u potopljenom čamcu.
To na splavu ne može da se desi, jer je on NEPOTOPIV. :)
Ali mora ostati u komadu!
Kako bilo, sam si tvorac svoje sudbine.
Samo ponesi fotoaparat ili kameru. :lol:
:drinks:
SALE NB:
Par klinaca bez skoro ikakvog nautičkog iskustva se na sklepanom splavu spustilo od Regensburga do Crnog mora.
Dunav treba poštovati, ali Dunav je ipak samo reka! Obala je uvek blizu, a na takve avanture se uvek ide u letnjem periodu!
Samo napred, napravite siguran splav, neki pouzdan motor je obavezan, obezbedite prsluke i ostalu opremu, i nećete imati problema! :good:
Kapetan:
kad klinac od 18 godina upadne u vodu male su sanse da ce da ga scrka izda, prilicno je velika sansa da ce ostali lepo pristati sa brodom dok on ode do obale...
evo primer salauke od pre dve godine , slikano je zimi jedina razlika od letnje salauke je da nije bas toliko hladno
na ramu i golubc postoje delovi gde si po 2km daleko od obale ... salauka se od prvih znakova do pune snage razvije za 10 minuta , ko moze za deset minuta da dodje do obale, naravno ako provali prve znake ?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju