Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Скелеџијина прича
Kapetan:
--- Citat: skeledzija 21, 03, 2011, 17:08:50 posle podne ---Hvala svima na savetima,upozorenjima na opasnost.Pre svega je i za mene bezbednost najvažnija.
Ovo nije fotošop,to sam ja i supruga sa unučićima,loša slika (od komšije),ali se vidi da svi imaju prsluke.A za mene nije ni šteta.A ova makina je osim čamca homemade,sa 24 ks motorom ( Citroen- Dyane)
--- Kraj citata ---
Ti X Kg
Supruga Y Kg
Unuci Z Kg
Motor W Kg
ostalo Q Kg
Ukupno > 140 kila
prosecna osoba je 70kg, MiniShark je namenjen za dve osobe ili 140 kila.... evo linka
http://www.premix.co.rs/camci/007minishark/007minishark.htm
skeledzija:
Hvala na savetima i brizi.Ali ja sam utuvio u glavu da plovim uz obalu,bez motora.Splav je potpuno letnje plovilo,
vremena imam,pa plan je (bio) da se pluta od granice do Djerdapa mesec dana,uz srednji ili niži vodostaj.
Drugi splav praviti neću,ako ne dobijem neke papire,onda sam se šalio.
Još uvek nemam odgovor zašto je ovaj splav potpuno nesiguran i opasan.
Mogu da obložim limom donji dno,ali nisam siguran da će biti bolji od ovih uzdzžnih rebara cevi.Mogu da stavim još po jednu cev sa strane ispod (neograničeno dogradljiv) radi veće stabilnosti.Mogu da namestim višlje ograde.
A nadalje ću jako razmisliti dali ću uopšte sesti u auto.Ne izazivam sudbinu,dolazi ona sama,ako je pisano.
Godinama sam se borio sa roditeljima dece iz sela,kako da preko zime vodimo decu yimi na klizanje pa priče i negodovanja:opasan je led na rečici,oko trščanika,ne puštamo decu ,nemamo klizajljke i razni izgovori.
Ako ne ne.Ja svaki put odem na mošvaru,proverim debljinu leda,trakama obeležim teren unučićima i svaki,svaki dan ih nosim na klizanje.Neki ih nose vikendom u grad na veštački (kašašti led),troše gorivi 25 km od sela,plate za klizaljke,plate ulaznice,i oni su pametni,a ja sirotinja.
I eto,ovako moji uživaju uz lepu muziku čak.I kad dete napiše domaći zadatak kako je provelo zimu,milina za čitati,a ono učiteljica se ponaša kao da dete verovatno laže.Ali svako ima pravo na svoj način života.
Ovaj pejzaš je 2 km od sela.Ma nikad,pa nikad nijedno dete se ovde nije pojavilo osim mojih unučića.
skeledzija:
Kapetane,opet ja kriv.Prvo,nije mini Shark verovatno se ne vidi na slici,(pa valjda neko iskusan prepoznaje),neznam koji je Shark,ali vlasnik je grantovao da nosi 3oo kg.
motor 7o kg
ja tada 95 kg
sosa 56 kg
unu.1. 32 kg
unu. 2. 22 kg.
----------
282 kg. U pravu ste.Maximalno operećen,odnosno preopterećen.
ps.dajte mere za onaj veći Shark,pa da se uverim.A više se plašim vode,nego da sve to utovarim u mini Shark...
ПЕЦОВ:
aj se ti deda vrati lepo na svoju njivu i motiku u sake a ne tu da fantaziras ko neki srednjoskolac.sad bi i da se klizas i letis i skaces,plivas pa tu jos nekako uzivas.to nema nikakvog smisla.iskaces bre iz kalupa,vidis kolko rasprave oko jednog polveceg objekta.nego da ti skupis par iljada maraka,pa da uzivas ko i svi ostali,kako bog zapoveda. razumes???
:tenk:
barbanesa:
Ma samo napred majstore ..ne slusaj nikoga uzivaj zivot bez obzira na godine.
Jedva cekam da se sretnemo na Dunavu pa da ludujemo zajedno..
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju