Autor Tema: Скелеџијина прича  (Pročitano 29801 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Скелеџијина прича
« poslato: 21, 03, 2011, 00:01:57 pre podne »
cika janci sve je to ok , ali sigurnost na prvom mestu ! dzaba misisipi (pecov  :taunt:) ako Beki Tacer (opet pecov :) ) zavrsi u vodi ...

kakva je upravljivost skele ?

obavezno pojaseve i jedan pomocni motor , ne znas sta sve moze da se desi .... nemoras da ga palis al ga samo ponesi ...

gledao sam svabe i na ludjim plovilima

Van mreže skeledzija

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
Odg: Скелеџијина прича
« Odgovor #1 poslato: 21, 03, 2011, 02:19:48 pre podne »
@Kapetane
  Kada je postavljen mehanizam sa pedalama,upravljivost je dobra Čak bolja od onih "vodenih bicikala"što sa imao prilike voziti.Imam i vesla,pa koliko ja znam tehniku veslanja,pa krčka se...ali letos jedan kajakaš je čuda izvodio .Za motor ne znam,a imam svu sigurnosnu opremu,čak i ozbiljno sidro ,pojaseve,vesla,čaklju.Al nemam plovidbenu dozvolu,pa na tome sam.Ako može da se registruje,onda ok,ako ne,onda se izvinjavam
za moja pametovanja,pa će da posluži za razonodu i pecanje vezan uz obalu.
 Evo još samo ove fotke napravljene tokom gradnje.Ispod OSB izmedju cevi je zaliveno dvokomponentnim poliuretanom,pa je ploča zalepljena medju poprečnim gredama.
@Dule
Mit,ili legendu o Ikarovom slučaju i ja uvek smatram kao upozorenje na opasnosti.I nikako da rušim legendu,ali Dedal nije trebao da ima grižu savesti da je znao da će Ikar se ugušiti i smrznuti pre nego stigne  blizu sunca.

Van mreže Zoran

• Kapitalac Dunavski
  • Pol: Muškarac
  • BEOGRAD
    • Jedrilica
  • Brod tip: sam napravio
  • Marina: Ada Ciganlija
  • Veličina: 6m
« Odgovor #2 poslato: 21, 03, 2011, 11:38:05 pre podne »

U bre Dule ubi coveku volju za vodom.
     Pusti ga neka se malo na uziva i izluduje,pa kada
shvati da je to premali objekat pozelece vece.
     Skeledjijo samo ti uzivaj,pa mi vezivali konopac zatopolu
i skakali u vodu,nismo razmisljali koliko je topola cvrsta,iza-
brali odokativno najdeblju,ali da nam bude zgodna.  :drinks:
Vazno je ploviti,ploviti i ploviti.

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #3 poslato: 21, 03, 2011, 12:07:41 posle podne »
Ko misli da je Tisa najvna reka neka se seti kako su prosle one izbeglice!!Da je ovaj ponton na jezercetu nekom , mogao bi da prodje!!Ovako , Skeledjijo i sam znas , oprezno i polagano!!
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #4 poslato: 21, 03, 2011, 12:10:59 posle podne »
Janči , u zoni koju pokriva kapetanija Titel ,stav je da sve što pluta a nije registrovano smatraju da je plutajuće stablo.Kada počne seča topola i vrba po koje stablo završi u vodi i otpluta.Registraciju plutajućih stabala niko nepotencira.Tvoj splav će imati status plutajućeg predmeta, kojih na našim vodama ima nebrojano( frižideri,gume flaše...)
Ako ipak odlučiš da se spuštaš do kladova javi i imaćeš pratnju mene moje sose i našeg OdisejaII.
Pa gde bi nam bio kraj kad nebi bilo želje za avanturom.Svi koji upražnjavaju ekstremne sportove prihvataju rizike koji su u odnosu na tvoju ideju mnogo rizičniji. :tenk:

Van mreže skeledzija

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #5 poslato: 21, 03, 2011, 12:29:56 posle podne »
Janči , u zoni koju pokriva kapetanija Titel ,stav je da sve što pluta a nije registrovano smatraju da je plutajuće stablo.Kada počne seča topola i vrba po koje stablo završi u vodi i otpluta.Registraciju plutajućih stabala niko nepotencira.Tvoj splav će imati status plutajućeg predmeta, kojih na našim vodama ima nebrojano( frižideri,gume flaše...)
Ako ipak odlučiš da se spuštaš do kladova javi i imaćeš pratnju mene moje sose i našeg OdisejaII.
Pa gde bi nam bio kraj kad nebi bilo želje za avanturom.Svi koji upražnjavaju ekstremne sportove prihvataju rizike koji su u odnosu na tvoju ideju mnogo rizičniji. :tenk:
Hvala IKA.Sve su izgledi da  će avantura ostati samo san svoje nemirne duše.I možda blje da ostanem u svojoj močvari sa svim radostima unučića,koji smo iamli prethodnih nekoliko godina.A da sada spalim taj splav,nije mi krivo,ali neću da zagadim okolinu.

Van mreže IKA

• Tisa
  • Kapitalac Dunavski
    • trenutno bezimen
  • Brod tip: samogradnja-Ika design-zetovo vlasništvo
  • Marina: Tisa-9km,desna obala,šesta vrba od mosta
  • Veličina: 6,5m
« Odgovor #6 poslato: 21, 03, 2011, 12:48:10 posle podne »
Svima onima koji imaju mnogo skupa i mnogo lepa luksuzna plovila koja u marinama čekaju posetu svojih vlasnika po nekoliko nedelja,treba da pogledaju ovu temu i da vide šta je ljubav prema vodi,prirodi ,plovidbi.Šta čoveka čini srećnim i zadovoljnim.Bez gps ,radara,plotera ,mapa,i čuda nove ere.LJubav prema vodi ,prirodi uvek bi trebalo da je na prvom mestu,pa makar se ceo život vrteli na lokalnom terenu.
Janči moje najdublje poštovanje :drinks:

Van mreže Bucho

• Rečni Drekavac
« Odgovor #7 poslato: 21, 03, 2011, 14:44:23 posle podne »
Skeledzijo, pokusaj da negde na ovom forumu pronadjes temu sa Drinske regate. Da vidis od cega su sve ljudi pravili splavove. Pocev od plasticnih flasa pa do kamionslih guma (unutrasnjih). Samo uvezu kanapom i poplocaju daskama i spuste se niz Drinu preko brzaka i uzivaju. Tvoj splav je remek delo za njih. Prema tome plovi i uzivaj, samo oprezno kada su deca u pitanju..... :drinks:

Van mreže skeledzija

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #8 poslato: 21, 03, 2011, 17:08:50 posle podne »
Hvala svima na savetima,upozorenjima na opasnost.Pre svega je i za mene bezbednost najvažnija.
  Ovo nije fotošop,to sam ja i supruga sa unučićima,loša slika (od komšije),ali se vidi da svi imaju prsluke.A za mene nije ni šteta.A ova makina je osim čamca homemade,sa 24 ks motorom ( Citroen- Dyane)

Van mreže LSI

• LSI
  • Brod tip: AQ 575
  • Marina: Nautički klub "Stari Slankamen"
  • Veličina: 5,75 m
« Odgovor #9 poslato: 21, 03, 2011, 17:13:43 posle podne »
Hvala svima na savetima,upozorenjima na opasnost.Pre svega je i za mene bezbednost najvažnija.
  Ovo nije fotošop,to sam ja i supruga sa unučićima,loša slika (od komšije),ali se vidi da svi imaju prsluke.A za mene nije ni šteta.A ova makina je osim čamca homemade,sa 24 ks motorom ( Citroen- Dyane)

Zoke, evo ga još jedan sa propelerom!

Skeledžijo, svaka Vam čast! Uživajte i dalje ali opreza nikad dosta...

Van mreže skeledzija

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #10 poslato: 21, 03, 2011, 17:15:06 posle podne »
I da ne mislite da sam fukara po snegu,ista tehnika na saonicama.A ovo je stvarno ludo i opasno,mada sam ga najviše vozao po ataru gde je ravno,ali ipak,mlogo bre zima,a voziti punim gasom i nisam smeo.Vozio sam dve kratke sezone,pa mi i motor bio potreban,pa sam raskantao.

Van mreže skeledzija

• Mornar
  • **
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #11 poslato: 21, 03, 2011, 17:20:03 posle podne »
Eee,ljudi moji,koliko sam ja vapio za Rotax motorom.I onim mot.zmajem što Zoke ima...mada se užasno plašim
 visine.I kada se pojavili ti zmajevi,ja sam sebe ubedio,da ću poleteti jednom,pa makar odmah umro.Duga priča,da ne teretim sajt,ali i poleteo sam,i gle čuda,ostao živ....

Van mreže Bane

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #12 poslato: 21, 03, 2011, 18:29:32 posle podne »
Pozdrav skeledzijo,
moram priznati da deluje zanimljivo a i probudio si u meni ideju da pocnem sa prijateljem da pravim hovercraft.
pozdrav
Duško Radović: Pametni i skromni ljudi neće ono što ne mogu. Zato se drugima čini da oni mogu sve što hoće.

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #13 poslato: 21, 03, 2011, 18:49:38 posle podne »
Veoma velika dobrodoščica!  :yahoo:
Možda već drugi put, ali imam ja taj običaj da se upoznajem po nekoliko puta..  :taunt:

Meni se splav jako svidja.  :good:
Mislim da je bezbedniji od pola čamaca na Dunavu i Tisi zajedno.
To što ga nećeš uspeti registrovati.. to ti definitivno nije najveći problem u životu.

Sve što treba ti znaš.
Niko te ne treba učiti, a mislim da su i unuci to skontali.

Sve najbolje u uživanju na vodi!
Moj teški RESPEKT!

:drinks:

Van mreže sharke

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
« Odgovor #14 poslato: 21, 03, 2011, 20:29:17 posle podne »
Dobrodošlica i od mene,svaka čast na inovacijama,zanimljivo i jednostavno.Vidim da je Zorter dobio konkurenciju. :good: :drinks: