Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!
Farbanje plovila
oblak:
--- Citat: color professionals 13, 02, 2011, 10:37:03 pre podne ---ok..ukoliko ne uklonish antifauling i ne proverish stanje prajmera moguce da necesh sve pregitovati. velik posao. mozesh ici parcijalno skidanjem antifaulinga do prajmera, i odraditi deo po deo, mada ako imash da gitujesh na 5 mesta, budi siguran da su to 5 mesta koje vidish a ostalih 15 cesh videti tek kad zavshish. moj savet: ako je plovilo na suvom odradi celo, od detaljnog pregleda pa na dalje.
--- Kraj citata ---
znachi da skidam antialgin. Shta mislish o Hempelovom hemijsko, skidachu antialgina? Namazesh i sastruzesh. Deluje brze lakse i zdravije po pluca?
color professionals:
ako to moze da ti olaksha posao ok, ali znaj da su svi skidachi boja veoma agresivne materije i nisu bogojavljenska vodica, vec smesha najagresiivnijih rastvaracha. iskoristi to, ali zastiti ochi i ruke, nemoj piti , jesti ili pushiti dok radish vec u pauzi
oblak:
Xexexex....:) reci mi samo josh ovo. Varijanta da preko antialgina koji je na chamcu hard racing bez skidanja, da namazem prajmer pa da gitujem oshtecenja sve preko? Dal ce se to posle ljuspati?
color professionals:
na shta josh obratiti paznju : V.O.C. oznka za kolicinu materija koje ce ispariti za 24 sata iz nanetog premaza- mokri film.
kad je V.O.C. 0,00 g/L to znachi da ako mamesesh 100 mikrona mokrog filma imacesh 100 mikrona i kad se osushi. shto veca vrednost V.O.C. - vishe boje za mokri film za zeljenu debljinu suvog. ubek pogledajte tehnichki list za premaz koji kupujete jer u njemu ( ako je ozbiljan proizvodjac ) mora da pishe sem odnosa meshanja komponenti i koliko debeo treba da bude mokar film da suv bio kako treba, uz vreme katalizacije ( pot life ) tj vreme za koje morash da iskoristish ili cesh baciti i sl.... ako vam ne daju tehnichki list (TDS iliti Technical Data Sheet ) obezbedicemo ga. ipak, mora da se zna s chim se radi, shta je pre a shta posle i da li nam to odgovara kao sistem ili ne.
color professionals:
da postojeci antifauling zatvorish prajmerom i uradish nov i da li ce se ljuspati? kakav god da je antifauling on se vremenom troshi prashkanjem. mislim da cesh baciti pare i vratiti se na pochetak. a u nastavku mi reci shta te nasmejalo?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju