Opšta...Tu smo... > Stigao sam !!!

Farbanje plovila

<< < (5/16) > >>

color professionals:
pre nego shto pochnem s nekimm detaljima moram da upozorim na sledece : PRILIKOM SVAKOG MEHANICHKOG ODSTRANJIVANJA ANTIFAULINGA OBAVEZNO, OBAVEZNO I POD OBAVEZNO - ZASHTITA. Maska , ako je s respiratorom josh bilje jer doccicete u situaciju da udahnete jako finu prashinu punu bakra i otrujete se ako se ne zashtitite. svaki antifauling sadrzi bakar koji je srz sistema funkcionisanja antifaulinga u eksploataciji. zahvaljujuci bakru, vasa plovila ne vuku 3t shkoljki i 2 tone algi. udisanje preashine je opasno, ako vam se nekad desi morate reci lekaru shta ste uradili ili ako vec niste pri sebi - to mora znati onaj pored vas. dakle, zashtita disajnih puteva je obavezna

Kapetan:
colorko svaka cast na odgovorim, samo ovo oko zastite ... da li to vazi i za taste ? :taunt:

e sad jos jedno pitanje, imam jedrilicu staru 34 godine unutra je plastika poprilicno pozutela , sta predlazes ? razmisljao sam pranje i farbanje al ne znam koliko e to pametno jer cu sigurno da unistim sjaj koji trenutno jos uvek na neki nacin ima ...

da li radis na terenu?

color professionals:
od tashe uzmesh respirator :lol: elem, oko tvog pitanja imam jedan predlog : vrlo finom smirglom matiraj, nanesi bilo koji plastik prajmer i odradi poliuretan u boji koja je bila. bice kao nova sem ako nisi ljubitelj patine za koju od zene dobijesh batine  :lol:

inache nisam farbar, ne radim na terenu, imam firmu koja 20 godina radi boje i lakove svih vrsta tako da sam ucheci od oca a i od ljudi iz branshe, pogotovo onih koji primenjuju boje - nauchio ono shto znam. mogu da pogledam na licu mesta problem i dam tehnichko - tehnoloshki cost effective savet ( shta da uradish da te manje koshta jer nisam alav na pare kad ih vec ionako nemam :)  ).

oblak:
Cao druze! Interesuje me neshto u vezi podvodnog  dela plovila. Radi se o brodu od fiberglasa. Ako zelim gitovati rupice po dnu chamca dal moram potpuno odstraniti antialgin do dzelkota odnosno prajmera ili se moze raditi bez skidanja antialgina? Ceo pdovodni deo je u Hempelovom zashtitnom programu.

color professionals:
ok..ukoliko ne uklonish antifauling i ne proverish stanje prajmera moguce da necesh sve pregitovati. velik posao. mozesh ici parcijalno skidanjem antifaulinga do prajmera, i odraditi deo po deo, mada ako imash da gitujesh na 5 mesta, budi siguran da su to 5 mesta koje vidish a ostalih 15 cesh videti tek kad zavshish. moj savet: ako je plovilo na suvom odradi celo, od detaljnog pregleda pa na dalje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju