Autor Tema: VARMIG 230 Supermig  (Pročitano 13569 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
VARMIG 230 Supermig
« poslato: 25, 01, 2011, 13:00:29 posle podne »
da li netko od majstora posjeduje ovakav aparat , potrebno je par korisnih savjeta ..i da li netko vari aluminij s njim

Van mreže mossi

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
  • Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Odg: VARMIG 230 Supermig
« Odgovor #2 poslato: 25, 01, 2011, 14:20:46 posle podne »
vidi sa KEMPPI jem na forumu i sa StVladom oni su prilicno vesti sa Al

Van mreže bugi

• Veliki Rovac
  • www.mojaladja.com
  • Brod tip: Tajmen 525
  • Marina: Galija Visnjica
  • Veličina: 5.25
« Odgovor #3 poslato: 25, 01, 2011, 16:59:58 posle podne »
Mozes pozvati zastupnika za VARSTROJ aparate u Smederevu i raspitati se

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #4 poslato: 25, 01, 2011, 17:03:22 posle podne »
imam zastupnika i kod nas, ali iskreno nemaju bas pojma...netko tko ga ima pa malo prodiskutiramo ili cekamo Kempia

Van mreže kemppi

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #5 poslato: 25, 01, 2011, 17:27:58 posle podne »
Varstroj aparati nisu prva liga ni za celik.Da bi sa njim vario aliminijum mora imati dodatna stelovanja,moze se nesto zavariti,ako stavis teflonski buzir i 4 vucna valjka i to debljine vece od 3mm u mlaznom transferu dodatnog materijala u zavarivacko kupatilo,tanje materijale mozes privariti,ali samo za nuzdu jer je ispod 23V kratkospojni transfer,pa nema dovoljne penetracije,vec je to obicno nalepljivanje,koje se ne preporucuje za napregnute konstrukcije.Sa aluminijumom nema improvizacije.

Van mreže njegos68

• Kapitalac Dunavski
  • Krapolovac
« Odgovor #6 poslato: 25, 01, 2011, 17:40:25 posle podne »
Varstroj aparati nisu prva liga ni za celik.Da bi sa njim vario aliminijum mora imati dodatna stelovanja,moze se nesto zavariti,ako stavis teflonski buzir i 4 vucna valjka i to debljine vece od 3mm u mlaznom transferu dodatnog materijala u zavarivacko kupatilo,tanje materijale mozes privariti,ali samo za nuzdu jer je ispod 23V kratkospojni transfer,pa nema dovoljne penetracije,vec je to obicno nalepljivanje,koje se ne preporucuje za napregnute konstrukcije.Sa aluminijumom nema improvizacije.
  :sorry: Pa šta preporučuješ čoveku Kempi?šta misliš o italijanskom TELWIN-u?Šta je po tvom mišljenju best bay,tj.nešto ne skupo a ipak solidno?  :new_russian:

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #7 poslato: 25, 01, 2011, 19:57:36 posle podne »
3 mm lim s njim varim jako dobro s dva se vec mucim, kupio sam i valjke i kompletnu rucku sa crijevom za al...uz njega bih kupio i neki manji za tig postupak ali doista da nije skup jer ovaj je kod nas 1200 eura pa da me ne ispadne skuplja pita od tepsije ili cak kad bih nasao neki onda bih ovaj prodao i kupio drugi...ali dajte bas neki savjet iz iskustva...sto bi bilo dovoljno da varim al 2-3 mm kad radim camac

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #8 poslato: 25, 01, 2011, 20:16:21 posle podne »
tig pulse 200 a
aparat za zavarivanje marke WTL
inverterski, pulsni
IGBT tehnologija
HF bezkontaktno paljenje
230 V +/- 10%
intermitencija 200A 25%
stupanj zaštite IP 23S
antistick
hot start
arc force
2T/4T funkcija
težina 8 kg
garancija 2 god.
osiguran servis
u kompletu sa opremom
kvalitetan uređaj rađen za Njemačko tržište
pogodan za zavarivanje inoxa i tankih matrijala
NOVO !
cijena mu je kod mene oko 680 eura, da li bi ovo odgovaralo za ono sto mi treba

Van mreže stvlada

• Talasožder Mali
  • www.zavarivanje-stanimirovic.rs
  • Brod tip: sunbird corsair 198
  • Marina: ajk
  • Veličina: 6m
« Odgovor #9 poslato: 25, 01, 2011, 20:52:29 posle podne »
Ovaj sto si naveo je bas za tanke limove sto se tice snage,iskoriscena snaga na 200 a je 25% sto je nedovoljno za lim deblji od 2-2,5 mm.Ostale funkcije su ok,nisi naveo cija je proizvodnja,ako je kinez,ne bi ti preporucio.

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #10 poslato: 25, 01, 2011, 22:57:28 posle podne »
nema cija je proizvodnja samo marka wtl....sad dodjoh iz radione..idemi i sa vaestrojem varenje te 2 mm...a kod nas dva najcesce spominjanja majstora koriste slicne i slabije aparate....
kempi da li mislis da kvaliteta s njim nije dobra zbog loseg provara ili zbog jakog zagrijavanja samog lima

Van mreže kemppi

• Veliki dugodlaki Drekavac
« Odgovor #11 poslato: 25, 01, 2011, 23:26:57 posle podne »
Taj tig sto si naveo je samo za prohrom,za Aluminijum mora da pise AC/DC i mora da ima vodeno hladjenje,jer se prilikom varenja ac strujom vise greje Wolframova elektroda tj.rucka koju drzis.
Jos jednom moram da navedem,nema improvizacije za aluminijum'mora da se kupi aparat iz prve lige,ako hoces ponekad nesto da privaris onda moze kinez,inace ako hoces da ceo dan varis moras se ispruziti.Kinezi nemaju neka naprednija stelovanja za Aluminijum koja su jako bitna(balans struje i frekvenciju),visokofrekventni jonizator im je los(on pali luk u AC rezimu i non stop ga odrzava jer luk ne moze da gori bez njega),inverteri su zaliveni lakom da ne bi metalna prasina mogla da osteti radna kola i prilikom kvara mora da se menja cela ploca,a to je obicno vise od polovine kostanja celog aparata,pa se popravke uglavnom ne isplate.

Ako imas aparat i varis mig postupkom 3mm Aluminijum zasto pitas za Varstroj?Naravno da var nije dobar,2mm se ne moze variti u mlazu jer je preveliki unos toplote,ako je u kratkospojnom,veliko je prstanje i nije dobra fusija zavara.
Ako mislis da ces imati posla izdvoj 10.000 evra i kupi tig i mig aparat iz prve lige Fronius,Kemppi,Esab,Linkoln,Lorch,Miller,Rehm svi su dobri,vidi koji daje najbolju garanciju(3 godine) i gde imas najblizi servis,trazi od prodavca prezentaciju i strucno lice da ti demonstrira sve mogucnosti aparata.

Van mreže maverick

• Kapitalac Dunavski
  • www.mojaladja.com
« Odgovor #12 poslato: 25, 01, 2011, 23:45:49 posle podne »
imam ovaj varmig sto je naveden u naslovu...a posla necu imati sigurno jer radim nesto sasvim drugo..a zelja i volja da napravim aluminijski camac postoje......sad ces vjerojatno reci odi kod pravog majstora pa neka ti napravi  :yahoo: ali kod mene taj pravi majstor vari s istim aparatom kao moj samo stariji par godina, i jasno mi je da to nije kvalitet koji se trazi a za ruke trazi 1500 eura , skoro...pa meni ideja da ja s istim aparatom odradim sam....ali izgleda da cu morati mijenjati taktiku

Van mreže mossi

• Somborac
    • VARALICA II - AP323A
    • APATIN-Kampovanje-Pecanje-Plovidba
  • Brod tip: Pecaroški alu
  • Marina: Apatin
  • Veličina: 5.5m
« Odgovor #13 poslato: 25, 01, 2011, 23:50:49 posle podne »
A da dodješ do Apatina ovig dana pa da "kao" svratimo u radionicu kod mog majstora?
A ti si mušterija i interesuje te sve!  :) :download:

:drinks:

Van mreže retfala

• Mali od Roštilja
  • Osijek
« Odgovor #14 poslato: 25, 01, 2011, 23:53:52 posle podne »
Mossi nema teorija da mu Ač napravi ono što on želi. Napravit će sam najbolje jer je perfekcionist i čamac će biti za izložbu.