E, ovako treba... > Johnson & Evinrude

Evinrude 25 hp Inline Engines

<< < (4/7) > >>

skipper:
Ulje koje koriste Evinrude E-tec motori je

XD - 30

XD - 50

XD - 100

Cene bar ovog ulja XD 100 koje mi koristimo nije bas nesto mala. Mislim da je izmedju 4000 - 5000 hiljada dinara za 1 us gallon ( kanticu ili 1 US gallon = 3.78541178 liters ). Znam da ga ima u ARGO. doo. Bgd. Sava centar. Možda ga ima na još nekom mestu, ali nisam čuo.

Motore E-tec 175 koje ja vozim pomoću dijagnostike, mogu setovati i da troši drugo ulje. Bez ikakvog problema i radi sasvim normalno, samo što se tada menja odnos potrošnje ulja ( na više ).I svaki drugi e-tec motor sa dijagnostikom koju ja poseddujem moze se to odraditi a i više.

Što se tiče ubrizgavanja ulja, to je tačna informacija. E-tec motori ne mešaju gorivo i ulje, vec kompjuter koji je na ovim motorima nazvan EMM (Engine Management Module) to regulišei ubrizgava u radilicu samo onoliko ulja treba i kada treba. Zbog toga je potrošnja ulja između 1 i 2  % . Takodje je zbog toga Evinrude E-tec motor proglašen za NAJ EKOLOGIČNIJI MOTOR NA SVETU.

Servisera u Srbiji, koliko mi znamo i imamo iskustva nema puno. I to što ima je diskutabilna stvar. Neki ih hvale, neki kude ( više kude ). Mi trenutno sami radimo neke sitnice, jer Hvala  Bogu nismo imali potrebe za većim stvarima. Uskoro nam se bliže servisi na 300 sati, pa će mo i to sami uraditi. Što zbog ekonomije, što zbog njih samih ( mislim tih majstora , neko je gore naveo NC. Stefanovic , koje i ja hvalim jer su stvarno drugari ljudine, možda zbog moje firme i možda plaćanja, a za odnos sa drugima , ne mogu da komentarišem ).

mossi:
 :lol:

Samo mala ispravka, nije NAJ EKOLOGIČNIJI MOTOR, jer motor nije LOGIČAN, nego EKOLOŠKI.   :good:

Zato pretpostavljam da treba NAJEKOLOŠKIJI MOTOR.

Iz čega se može izdvojiti ono LOŠKIJI, pa ispadne da je ENVENRUDE, više loš, nego EKO.  :lol: :lol:

:drinks:

skipper:

--- Citat: mossi  20, 01, 2011, 14:33:28 posle podne --- :lol:

Samo mala ispravka, ENVENRUDE,

--- Kraj citata ---

U pravopisu sam mozda i pogresio. Ali se ipak pise EVINRUDE i to E-TEC.

A sto se tice motora ipak cu se zadovoljiti klipom a trebao bi i ti. Ne kudi konja koga nisi jahao. Sale.

mossi:
1:1  :lol: :friends:

Ma maštam ja o jednom od 40hp.
Ima ga momak do mene na vezu, strašna mašina!
Jedino ga ne bih od njega kupio, ima čipove za 50 i 60 hp!
I nešto u poslednje vreme ima nekih povećanja potrošnje, tačne detalje ne znam, ali nešto žalio našem zajedničkom ALU majstoru.

Njegova ELISA je fizički barem DUPLO veća!
Ja kad bi tu stavio kod mene, imao bih na punom gasu 1500 RPM  :suicide:

mossi:
E da, što se potapanja tiče, dovoljno je da E-TEC ima teretniju elisu, i da krene pola sekunde ranije. /Što se iz snimka može i videti/
Inače, uopšte nije bilo potrebno SAHRANITI konkurenciju, "pobednik" je bio očigledan!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju