E, ovako treba... > Johnson & Evinrude

Evinrude 25 hp Inline Engines

<< < (5/7) > >>

mossi:
A vozili se konji vrani, zar se ne sećaš?

A evo i konkurencije 25/350 7.1% snage!    / 40 na prema 65 km/h /

budens72:
Pa kako to vozi.. sa kontra strane  :this:

mossi:
Video od mene!  :lol:  :lol: :lol:
Ne može se sesti na drugu stranu pošto tu nema klupe, nego su dva nezavisna boxa.  :taunt:

SALE NB:
Na nekoliko stranih sajtova postoje prop kalkulatori, tu možete izračunati i teoretsku maksimalnu brzinu za određenu elisu. Ima jedan dobar na sajtu za Pirana propelere.
Ja sam računao za mog starog Johnsona 25 sa elisom 10x13 na 5500 obrtaja, i dobio sam 46km/h.
U realnosti sam GPS-om izmerio 47km/h, znači da je moj motor postigao malo više obrtaja od kalkulisanih 5500rpm.

Tako se lako proveri da li je u pitanju snaga motora, elisa ili čamac.
Evinrude E-tec je , barem u ovom momentu, verovatno najbolji vanbrodski motor, ali konkurencija ne spava.

dushann:
Uh ja se zapalio za 25-icu al bas, imam Hondu BF 20ks 2009 i zadovoljan sam sa njom ali nesto me kopka ovaj lepotan pa lako verovatno da padne ove godine jedan na moju deregliju, samo neznam vredi li mi prodavati Hondu i koliko mogu da dobijem za nju?!

Ima li neko tacne informacije potrosnje ulja i goriva, cuo sam od jednog korisnika e-tec 25-ice iz hrvatske da i nije bas tako ekonomican sto se tice potronje ulja, zavisi od rezima rada dosta pa dodje i do 4% potrosnje ulja!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju