Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Formiranje marine u Novim Banovcima

<< < (12/14) > >>

busa2:
Ma Begej ,ja sam na moto nautickom klubu i nista nas nestiti lido.Ti si mislio na jedrilicare oni su kod balona za fudbal.Tu je kanalizacija koja pravi problem ali su zasticeni od lida sto se tice kosave.

BEGEJ:
Mislio sam da si kod jedrilicara, a ta tvoja marina ce biti jedna od najlepsih na Dunavu naravno leti, a zimi fotografija sve govori. Bio sam u toj marini davno 1991-93 kada nas je kosava sve po rasturala i podigla pontone u vazduh tako da su camci viseli ko cicak sa pontona, a steta je  bila velika. Sad su sipovi i mnogo bolja situacija, ali za takve sipove trebaju i ozbiljni pontoni.   :drinks: :tenk:

busa2:
Treba da vidis formirani 4 red sa novim metalnim pontonima   :good:

SALE NB:
Mali update:

Ispostavilo se da, u ovom trenutku, samo Zoki, Vlada, LSI i ja imamo spremnost i volju da se bacimo u ovaj poduhvat.
Kako na jedan ponton od 6 metara mogu da se komforno i sigurno vežu samo 3 plovila, za naša 4 čamca bi morali da pravimo 2 pontona.

Rešenje nam je ponudio predsednik kluba, veliki domaćin, gospodin Ljolja. :good:  :drinks: Naime, čovek je odmah ponudio da jedan čamac može da se veže na njegov, već postojeći ponton.
Uz to, ponudio nam je i nekih 20-tak metalnih burića, bez ikakve naknade, tako da će oni koji reše da nam se naknadno pridruže, imati trošak manje.
Takođe, čovek ima i ankere i sajle, tako da je i to velika pomoć, za ovaj skromni početak! :good:

Pošto sad pravimo samo jedan ponton, a imamo i dovoljno burića u rezervi, gledaćemo da pod ovaj ponton stavimo veći broj burića, kako bi povećali nosivost i stabilnost.
Sa druge strane, malo je smanjena širina pontona, kako bi se malo uštedelo na materijalu. Nabavka materijala i radovi kreću odmah posle uskršnjih praznika.

BEGEJ:

--- Citat: busa2  21, 04, 2011, 20:34:25 posle podne ---Treba da vidis formirani 4 red sa novim metalnim pontonima   :good:

--- Kraj citata ---

Predlazem ti da ako mozes da biras,  ipak izaberes prvi red do obale. :good: :drinks:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju