Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Formiranje marine u Novim Banovcima

<< < (10/14) > >>

Mezija:
Interesuje me da li mogu umesto burica da se koriste plasticni tankovi u kavezima postavljeni na palete,
koriste se za transport raznih tecnosti u industriji,zapremine su od 1000 lit.Naravno kavez bi trebalo dodatno ojacati (mada sam vidjao tankove sa solidnim kavezima)jer je plastika relatino tanka.Prosle godine su ih prodavali za 100 eu po komadu (bio u njima vododisperzioni lepak)

Barba:
Pa LSI ovo stvarno nije u skladu sa tvojim dosadasnjim postovima.
Niko ovde vas ne sprecava da napravite sta ste naumili, niti iko ocekuje da mu vi ista udovoljavate ili da ih zadovoljavate (ne daj Boze). Ljudi su vam samo skrenuli paznju na eventualne probleme. Ako vas ne interesuje sta drugi misle ili znaju o tome i ako tema sluzi samo za reklamiranje buduce marine ili licnu promociju, to ste trebali da nam date do znanja na pocetku.

LSI:

--- Citat: Barba  18, 04, 2011, 23:40:30 posle podne ---Pa LSI ovo stvarno nije u skladu sa tvojim dosadasnjim postovima.
Niko ovde vas ne sprecava da napravite sta ste naumili, niti iko ocekuje da mu vi ista udovoljavate ili da ih zadovoljavate (ne daj Boze). Ljudi su vam samo skrenuli paznju na eventualne probleme. Ako vas ne interesuje sta drugi misle ili znaju o tome i ako tema sluzi samo za reklamiranje buduce marine ili licnu promociju, to ste trebali da nam date do znanja na pocetku.

--- Kraj citata ---

Ne znam, Barba, šta to nije u redu u mom komentaru?

Bilo je ovde više komentara i predloga, od onog da potamo stabla, preko izgradnje zaštitnog nasipa, do vezivanja za bove, koje sam imao na umu kada sam rekao da sam razmišljao da li da odgovorim na neke od njih ili ne.

Nigde nisam rekao da nas neko sprečava - samo sam se zahvalio onima koji su nas podržali u našem nastojanju da nešto uradimo.

Sva upozorenja smo svi mi koji smo se okupili oko ovog projekta pažljivo pročitali i razmislili o svakom od njih ali mi u ovom trenutku mislimo da nemamo bolje rešenje i spremni smo da finansiramo ovo za koje smo se odlučili.
Kako će se to pokazati - videćemo.

A što se tiče razloga pokretanja teme - na njenom samom početku, Sale je objavio vest o nameri da napravimo vez i pozvao da nam se pridruže oni koji bi eventualno bili zainteresovani za tu lokaciju i za takvo rešenje.

Naše rešenje će biti najjednostavnije moguće za koje verujemo da će biti i trajno u nekom periodu, a za kasnije ćemo videti.

Nadam se da je sada moj komentar jasniji i da neće nikog dodatno iritirati.

Zoran:

Sto se tice marine na Dunavu,nisam merodavan.Moji jedrilicari jesu na Dunavu ali imaju slep.
 Tu bi jedino Busa bio merodavan,oni imaju marinu na otvorenom Dunavu,i zna kako se ponasa.

SALE NB:
Izvin'te što sam ovo zakuvao, greška je moja, i nalazi se u naslovu teme.
Ne formiramo mi nikakvu marinu, već pravimo 2-3 pontona upravo da bi se rešili potrebe da se razvozimo čamcem do bova i slično.
Ideja je u prvoj liniji Zokijeva, Vladina i moja, jer smo shvatili da nam za 2-3 betonska tega, lance i bove treba poprilična svotica novca, a kad već trošimo, onda bolje da radimo ovo komfornije rešenje.
Mislim da je to ispravno razmišljanje, a o tome svedoči i činjenica da se odmah pojavilo još par ljudi spremnih da ideju podrže.

Praviti "nauku" oko pravljenja pontona na burićima stvarno nema smisla. Neće biti najgori koje sam video na vodi, a sigurno neće biti ni najbolji!
Jedno je sigurno- moći ćemo suvih nogu stići do naših čamaca, a to i jeste svrha cele priče!

Mezija, verovatno mogu da se koriste i ti kavezi, ali malo su skupi.
Bolje rešenje su plastični burići, duvani, koriste ih u Koka Koli za dopremanje sirupa.
Marko je kupio te buriće da zameni dotrajale metalne na svojim pontonima, mislim da je plaćao oko 1000 dinara komad.

Uzgred, Marko već godinama drži pontone na "otvorenom Dunavu", pa ništa! Verujem da svi znate za Markovu kafanicu u Starim Banovcima, barem iz priče, a ima i dosta slika na forumu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju