Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

Formiranje marine u Novim Banovcima

<< < (9/14) > >>

Kapetan:
zoke u beogradu ima ja mislim oko 5000 splavova mozda malo vise malo manje .... od tog broja samo 30 je na dunavu ...

veruj mi postoje debeli razlozi sto nema vise splavova na dunavu ....

BEGEJ:
ama potpuno je "suluda" ideja da se gradi na otvorenom Dunavu,  jedino ako ima zklon od gornjaka,  kosave, tekuceg leda, panjeva i otkacenih barzi koje prodju i sve obriju dok si trepno. Poznajem ljude iz Banovaca koji svoja skupa plovila drze po beogradskim marinama, ne zbog toga sto nebi zeleli da im camac bude u mestu stanovanja,  vec zbog toga sto raspolazu saznanjima sta to znaci za njihovo plovilo. Pritom se sve svodi na to da ako se nesto desi "niko nikom ne odgovara". Moj drugarski savet ne, ili uloziti ozbiljne pare  sa  potrebnom dokumentacijom i dozvolama za gradnju inace.  :suicide: Sledece mesto gde ima nekakve uslove je Belegis" Formoza "  :good: :drinks:

zoke:
Nisam imao namjeru da ikoga uvrijedim ,vjerovatno vi sa dunava ste daleko upuceniji nego ja,uostalom zreli su ljudi i znaju cudi svoje rijeke na kojoj provode svoje vrijeme,

Vlada 69:

--- Citat: Dule  18, 04, 2011, 21:14:27 posle podne ---Za Dunav je davno izmišljeno rezenje. Jeftino i efikasno.
Jedno sidro od 100 kg , 20 metara sajle ili lanca i metalni plovak. Tako vezan čamac je najbezbedniji. Na Savi može kako hoćeš. Ne tutnji košava i brodovi pod punim gasom.
Zašto ne napravite takvu marinicu?
To bi bilo održivo. I neku staru šiklju da se prevozite do čamca.

--- Kraj citata ---

Dule,

i ta opcija je već nekoliko godina u "funkciji" kod g.dina Ljolje ,uostalom svi smo nekada držali šiklje na taj način(švemer oko 50 kg i bova...).To je naravno najlakše ali mi smo hteli neku malo komforniju varijantu .Razumeš sigurno o čemu mislim.

Plovni put je daleko,otkačene barže u ovom našem delu Dunava još nisam video a što se salauka tiče,ima rešenje i za to.

Naravno da je opcija sa pravim pontonima daleko najbolja varijanta (i dugotrajnija) ali u ovom momentu (mislim na ovu sezonu) ta varijanta je ekonomski gledano nemoguća.Nadam se da će ove sezone biti dovoljan broj zainteresovanih da bi se pred sledeću sezonu moglo razmišljati i o toj varijanti.

Zoke,

ne ljutimo se što o ovoj temi ima svakakvih razmišlanja i naravno predloga .Siguran sam da svi koji su dali neki komentar rade to iz najbolje namere.

LSI:
Prošao sam večeras ponovo kroz sve komentare na ovu temu.
Dugo sam razmišljao da li da na neke reagujem i na kraju sam odlučio da se kratko zahvalim Zoketu i Novusu koji su predložili da nas pustite da napravimo što smo naumili.

Odavno se zna da još niko nije svom svetu udovoljio, pa odakle nama to da bi nas 4-5 entuzijasta mogli zadovoljiti sve vas na ovom forumu?

Kada ponton bude uradjen, vreme će pokazati koliko će biti upotrebljiv i koliko će trajati.

Biće mi žao ako neki od onih koji su do sada komentarisali ne budu srećni ako se pokaže da nisu bili u pravu.
Biće mi žao i ako se pokaže da jesu bili u pravu ali neće mi biti žao što sam učestvovao u izgradnji nečeg što nama nekolicini nedostaje, verujući da ćemo makar za izvesno vreme rešiti problem držanja čamaca na vodi tokom sezone.

Hvala svima na podršci i dobronamernim savetima.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju