ne znam sta je sa slikama, prebacicu ih na drugi hosting kad dodjem kuci,pa ce se valjda videti
Kapetane otprilike to izadje tako, plovci su cak malo jeftiniji, jer nema potrebe ici na

750 mm dovoljni su

630 mm

750 idu samo tamo gde je neophodna sto veca nosivost, a nema prostora za ubacivanje veceg broja/duzine plovaka, jer njihova nosivost je oko 30% veca, ali je cena oko 40 % veca od plovaka

630, tako da su plovci

630 mm ipak najisplativije resenje kada su pristani u pitanju
otprilike konacna racunica izadje tako kako ste napisali
nasa varijanta je skuplja jer cinkovanje (i prevoz do cinkarne u Cacku) dodatno povecava cenu metalne konstrukcije, a i polietilenski podovi znacajno dizu u ceni
ova jeftina varijanta podova su paneli koji se koriste u gradnji hala i sl., spolja je aluminujum, pocinkovani lim, PVC (od toga zavisi i cena, kao i same karakteristike), a ispuna je poliuretan
problem kod ovih cinkovanih je ogromno grejanje leti (isto kao i kod limenih krovova) i ne daj boze da nogom stanete da deo koji nije prekriven itisonom, ali im je zato krutost odlicna i stvarno se odlicno ponasaju
ovi sa PVC oblogom nemaju problema sa grejanjem, ali su dosta osetljivi na mehanicka ostecenja, nisu ni blizu kruti kao celicni
aluminijumski su nesto izmedjupo pitanju grejanja i krutosti
svi ovi paneli se prave u razlicitim debljinama, ja sam recimo uzimao debljinu od 80 mm, jer su i nase polietilenske podnice te debljine, tako da nema potrebe za menjanjem celicne konstrukcije u koju se ovi podovi pakuju
podovi su dosta lagani (koliko sam uspeo da izmerim taj panel debljine 8 cm, je oko 12kg po kvadratu), slaganje ovih panela je extra brzo i lagano i stvarno predstavljaju OK resenje
plastika je sigurno dugotrajnija, ali i 3 puta skuplja, tako da ovaj materijal za pod predstavlja odlicnu alternativu
ima ih i u domacoj proizvodnji (par firmi iz srbije, a ima i dosta uvoznika, ja sam uzeo neki austrijski, ali sam i u kontaktu sa domacim proizvodjacima, zbog saradnje oko nekih predstojecih poslova koji ce se nadam se otvoriti u skorije vreme
nazalost nemam slike samih panela, vec samo kako izgledaju kad su vec postavljeni na plovilo
ne vidi se bas bog zna sta, ali evo cisto da imate neku predstavu

@ronac
patos koji Vas interesuje su polietilenski trokomorni profili i cena im je cca 50 EUR/kvadrat
skupa, ali takoreci dozivotna varijanta