uh nikako da uhvatim malo slobodnog vremena pa da sednem za komp :D
pa da odgovorim:
@olimp
sto se tice izvoza za Hrvatsku, to ne bi trebalo da predstavlja problem
jedino bi trebalo da se konsultujete sa nadleznom institucijom za registraciju plovila, pa da dobijete informacije iz prve ruke
sto se tice papira koji se dobijaju od nas, to su kopija sertifikata priznatog proizvodjaca od Jugoregistra (mada za Hrvatsku to 99% nicemu ne sluzi), kopija ISO 9001 sertifikata, deklaracija proizvoda i tehnicki opis sa crtezima
cena pri izvozu je ista kao i za Srbiju, samo bez PDV-a
do sada nismo imali izvoz za Hrvatsku, ali priliko izvoza za Bosnu, Crnu Goru i Rusiju nije bilo nikakvih poteskoca
@deda
cena bove zavisi od velicine i ostalih zelja Kupca
recimo velika bova za kacenje, precnika

400 mm (punjena stiroporom), je cca 40EUR

inace ovaj tip pontona koji je Pera Garmin postavio stvarno deluje kao izuzetno efikasno i jeftino resenje
znam da i u Turskoj prave nesto slicno samo sto pontoni nisu nicim ispunjeni, ovo sa ispunom je odlicno resenje
u principu nesto slicno moze da se odradi i kod nas, ali o tom potom, za sada nista od toga
@Kapetan
kad se radi o pontonima, broj i duzina cevi zavisi prvenstveno od planirane nosivosti, kao i od tezine konstrukcije kostura pontona, vrste poda i sl.
recimo da neka gruba racunica kada mi pravimo kompletne pristane (polietilenski plovci, toplocinkovana celicna konstrukcija, polietilenski podovi) kaze da u proseku metalna konstrukcija i podovi po kvadratnom metru teze cca 20 kg
recimo za pristan 1,50 × 6,00 m tezina metalne konstrukcije i poda iznosi cca 180 kg, posto imamo podatak koliko nosi duzni metar plovka (npr.

750 nosi 200kg/m`,

630 150kg/m...) onda se u zavisnosti od planiranog opterecenja pristana dolazi do broja i duzina plovaka
mislim da bi npr. 3 plovka duzine 1,50 m postavljena popreko bila dovoljna, tj. obezbedila bi pristanu nosivost od oko 50kg po kvadratnom metru
napominjem da se sve ove nosivosti (i za kompletan pristan i za plovke po duznom metru) odnose na potapanje samo do polovine plovka
kada pricamo o podu trenutno najjeftinija varijanta koju mi imamo je upravo ono sto je u postavljenom linku clan Gorance stavio na svoj camac i njegova cena je 43EUR
mada ti podovi vise odgovaraju nekim radnim plovilima i sl, dok se za splavove i dr. koriste trokomorni polietilenski profili cija je cena 50EUR
jeftinija alternativa bi mogla da budu aluminijumski sendvic paneli sa poliuretanskom ispunom koji su relativno dugotrajni, imaju par mana (kao npr. izuzetno veliko zagrevanje, tako da moraju biti kompletno pokriveni itisonom, inace...), ali su cenom vise nego pristupacni (max. 15ak eur po kvadratu)
@captjerry
posto se ne bavimo proizvodnjom palstike od juce i planiramo da se bavimo time jos dugi niz godina, ovakvo reagovanje na kritike je sasvim normalno
uostalom situacija sa proizvodnjom je takva da se zelje Kupaca moraju osluskivati i da se mora ciniti sve da im se sto vise priblizis i unapredis svoje proizvode, u suprotnom mozemo svi da stavimo katance na firme
zahvaljujem se na ponudi za strucne savete i nadam se vidljivim rezultatima