E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Joystik komanda za kormilo
zorter:
Mislim da je neizvodljivo koristiti rucno pomeranje vanbrodskog motora a da se ne otkace poluge. Moguce je samo gas koristiti bez skidanja daljinske komande.
Ako bi se kormilarenje moglo tako montirati onda znaci da bi se moglo desiti da motor, ako negde zapne, mogao sam da se pomeri i okrene plovilo u nezeljenom pravcu, a to bi moglo biti opasno.
Ali zato moze da se montira da se brzim potezom jedne ruke lako raskace daljinske komande kormila i preuzme runo upravljanje.
andrijapajic:
e kad biste znali koliko ste me naterali da razmisljam o ovome, hehe... Otprilike ono bitno je receno, ali sada sam na poslu a skice i ideje su kod kuce, jos cu ida ga napravim do proleca :D
zorter:
--- Citat: andrijapajic 12, 11, 2010, 15:15:16 posle podne ---e kad biste znali koliko ste me naterali da razmisljam o ovome, hehe... Otprilike ono bitno je receno, ali sada sam na poslu a skice i ideje su kod kuce, jos cu ida ga napravim do proleca :D
--- Kraj citata ---
I treba da ga napravis !!! :good: Slike obavezno.
Zoran Marinković:
:good:
Momci, mislim da smo pečeni.... pa da lepo odredimo 1 MAJ kao datum za :party: razbijanje šampanjca - naravno negde na vodi :drinks:
Našem Zorteru nema spasa - već je imenovan za glavnog projektanta karabudža, moram da ga savatam negde u Šapcu
i da podelimo ratne zadatke.
Bilo bi stvarno lepo da se nađe više urađenih sistema i da ih analiziramo uz vruće čvarke (i neki protivotrov....)
IKA:
Nadam se da ćemo se složiti da bi zajednički elemenat svih predlož.enih sistema bio džojstik kojim bi se menjao polaritet na motoru sistema.Dakle kad rešimo sistem izrade džojstika dalji izbor bi se sveo na predložene motore i sistem mehaničkog prenosa do motora.
Iskreno verujem da će se nešto izroditi iz ove teme.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju