E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Joystik komanda za kormilo
zorter:
Za pocetak samo slike mikroprekidaca koji se koriste za samogradnju joystik-a za komande koje zamenjuju kormilo. Znaci za dva polozaja, levo/desno.
IKA:
Ideja koja je ovde začeta, je da se se sistem upravljanja (u mom slučaju) vanbrodskog motora vrčši pomoću džojstika i elektro motora umesto mehaničkim sistemima ili telefleks komandom.,Razlog razmatranja takve ideje je razdaljina od motora do komandnog pulta koja je kod mene 7m i drugi razlog je ugradnja duplih komandi , u kabini i na flajbridžu.postaviću slike kako je to sad kod mene na odiseju rešeno
IKA:
Ideja ide ka tome da se izbace svi lančanici , lanci, i da se direktno na osovinu glave volana postavi motor od brisača kojim bi se komandovalo uz pomoć džojstika.Dakle tražimo ideju za izradu džojstika u domaćoj radinosti.Osnovna ideja je sve u sistemu -sam svoj majstor- predlozi u vidu --ima da se kupi tu i tu u startu se odbacuju.Želim da sistem funkcioniše bez kupovine fabričkih sistema koji se ugradjuju u mega skupe jahte.Cena nesme preći 1000 din,Ko neveruje da je to moguće neka poseti ovu temu krajem zime :dance: :telephone: :telephone: :dance1:
Kapetan:
iko jesi razmiljsao o satelitskom pozicioneru ? on ima fin hod e sad malo je spor...
ujedno je jeftin ..
Vuk:
A hidraulične komande, imate jaftine hid. glave i cilindre od polj. mašina, a što je najlepše nema ograničenja i dušini. Sve to na el. motore viče dragocenu struju. Mislim da je Zoran nešto tako nudio.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju