E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Joystik komanda za kormilo
IKA:
E zbog ovoga sam i postavio moja razmišljanja kao temu , upravo nadajući se da će se pojaviti predlozi koji će doraditi moja razmišljanja.Ta ideja o prenosnoj kutiji sa recimo džojstikom, ili nebitno kojim konačnim rešenjem daje u stvari mogućnost da na brodu imaš i 5_6 konektora na koji možeš priključiti tu komandnu kutiju i u tom slučaju nisu potrebna dva džojstika.
Ovako na brzinu razmišljajući , može se izvesti da ručica džojstika upravlja tim prekidačem od podizača , tako da on bude pričvršćen ispod palice džojstika koja bi sa donje strane palice imala klinčić koji bi vršio pritiskanje prekidača.
Nebi bilo loše ako bismo mogli fotografijama predstaviti izgled šine koju spominješ jer ja iskreno neznam kako ona izgleda.U svakom slučaju hvala što si se uključio u ovu temu.Mislim da od ovakvog razvoja teme može da se izrodi nešto što će imati upotrebnu vrednost.
zorter:
Ako motor ne "vuce" vise od 4A, mogu i samo oni prekidaci, bez relea. :good:
A jel ima neki mali motorcic sa redukcijom, recimo od nekog stampaca, skenera ili slicno koji bi se montirao na motor, na karburator, paralelno sa sajlom za gas. Tako bi se dobila prenosna komanda kao na teledirigovanim "igrackama". Levi joystik radi levo/desno za kormilo, a desni gore/dole za gas. Jedino tako bi se moglo koristiti vise "prikljucaka" na brodu a jedna komandna kutija.
Kapetan:
evo par slika tih podizaca stakala...
ne znam dal sam ubo dobre :)
mesechar:
obratite paznju na poslednju kapetanovu sliku! Postoje i jednostavniji ali evo taj model podizaca ima shinu po kjoj klizi jedan klizac koji spusta i podize staklo . ako se na njega doda polugica poput one na telefleksu i ceo sklop pricvrstio za camac mehanizam upravljanja je gotov ,ostaje samo da se dovede napajanje ,obrtanjem polariteta(a to je funkcija mikroprekidaca dobili smo mzakretanje levo i desno. Naravno uz malo veshtine mozete postaviti paralelno vezanih vise konektora na camcu i jednu komandnu kutiju na kablu . dobija se komfor da svi uzivaju a ne kako je slucaj kod mene ja upravljam a svi ostali glume mrtvu prirodu na pramcu ili lezajevima!
Ovo je zaista fin sistem da se mozes baskariti bilo gde i lagano upravljati daljinski.
Idem da slikam motoric sa polugom koji sam ja pronasao i koji je savrsen za ovo resenje . Uz malo vestine i prilagodjavanja ovo mora da radi
mesechar:
evo mehanizma
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju