E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Joystik komanda za kormilo

<< < (4/24) > >>

mesechar:
respekt!! :-)

Zoran Marinković:
 :good:

Ova tema mi je zapala za oko......

Ima li nekih opravdanih razloga da se to ne može uraditi i na plastičnom otvorenom čamcu tipa TISA 94

Kad god bi trebalo da idemo negde dalje meni pozli jer bi trebalo dugo da sedim na krmenoj klupi i držim ručicu motora iza leđa :suicide:

ovako sa daljinskim komandama bi mogao da se lepo zavalim u udobnu stolicu i koristim džojstik ili volan.

zorter:
Imenjace, sve se moze, samo kad se hoce. I to veoma jeftino a efikasno. :good: :drinks:

Zoran Marinković:
 :good:

--- Citat ---Imenjace, sve se moze, samo kad se hoce. I to veoma jeftino a efikasno. :good: :drinks:
--- Kraj citata ---

Imenjače, unapređen si : imenujem te u glavnog projektanta navedenog karabudža  :pogranichnik:

Slušam tvoje zapovesti u nabavci, donosim novine i burek, zalivam cveće..... :pioneer:

a znam po nešto i o mašinstvui mašinskoj obradi... :drinks: :drinks:

Vremena imamo do maja 2011.

mesechar:

--- Citat ---Dok me nije bilo ovde se nešto i radilo,,, pa sad nisam ja postavio nikakav zahtev ili neku konkretnu postavku.U svakom slučaju samo učešće u temi onih koji imaju ideje ,a i više znanja od mene mogu doprineti da se dodje do rešenja koje bi i drugi koji bi prihvatili takvo rešenje.Iovo mesecharovo rešenje je vrlo interesantno mada mislim da i taj taster funkcioniše preko relea ,neverujem da njegovi kontakti izdržavaju struju od 2-3 ili 5 A ali i da je tako na ovaj način možemo doći do rešenja koje će biti prihvatljivo za one koji bi prihvatili ovakav način upravljanja.
Lično , ja bih više voleo da imam džojstik ali mislim da bi se i tim prekidačem za prozore moglo upravljati ručicom džojstika.
Ponavljam da mi je ideja da ceo sistem nekošta više od 1000 din jer sve elemente sistema bih voleo da osmislimo tako da sve delove možemo naći za dž. što je u principu moguće ako se sa delovima snabdevamo na auto odpadima , kod kumova, prijatelja.
Za sad toliko dok se malo ne priviknem na kopneni način razmišljanja :scare:
--- Kraj citata ---

:) :) :)
Pozdrav! Provereno mikroprekidac radi direktno kod starijih generacija automobila kao sto je npr. golf III ili slican auto trpi 5ampera na 12volti bez problema i moze okretati smer motoricu za brisace kao od shale i to je sve .Ugradis u finu plasticnu kutiju prekidac za prozore i pored njega jos jedan obicni taster koji ce sluziti kao kill svitch za nedaj dva bozeta :dance: zatim gajtan sa pet zica i neki fini konektor izbunaris (muski i zenski naravno) zatim dovedes +12v , masu i zicu sa motora za gasenje i za odvod do nazovimo ga servo-step ili kako bilo motora brisaca dve zice za napajanje .Ugradis zenski deo dzeka na flaj bridz a na kutiju daljinske komande sa jedno dva metra kabla muski deo i tako dobijas mogucnost da se sa kablicem setas lezis ili sta vec i imas mogucnost da korigujes pravac broda i ugasis motor u slucaju nuzde.
Motorce podizaca prozora je primenljivo u kombinaciji sa komplet shinom klizaca i kao portabl daljinska komanda na rucku motora direktno tako da se moze nagrunfovati i u toj varijanti ali mora se posedovati akumulator nacamcu ,zbog napajanja naravno!
Ako se pitate zasto se ovo ne primenjuje kao standardno resenje verujte nemam pojma ....verovatno zato sto je samo kao alternativna komanda primenljivo ali svakako je niskobudzetno i  veoma lako izvodljivo..ostaje samo resavanje gasa i menjaca ali za krstarenje pri kontinualnom gasu nije ni bitno.. eto toliko  :dance:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju