Autor Tema: Salauka  (Pročitano 11641 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zorter

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
???: Salauka
« Odgovor #15 poslato: 16, 03, 2009, 14:54:36 posle podne »
A mogu li se ispuniti necim?

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #16 poslato: 16, 03, 2009, 14:55:42 posle podne »
Zbog licnog,neprijatnog,iskustva ako primetim na vreme, ja pravac obala,vezivanje[iz pravca vetra dupli konopac]spustim tendu i cekam da stane.Ko god je prkosio Dunavu nije se dobro proveo!Dunav trazi postovanje i to VELIKO!!! :nono:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže zorter

« Odgovor #17 poslato: 16, 03, 2009, 15:02:18 posle podne »
Aka kao to mislis celom? Nije valjda da stranice idu u vodu a spoj na camac?

Van mreže zorter

« Odgovor #18 poslato: 16, 03, 2009, 15:05:46 posle podne »
Moram priznati da to jos nisam video, ali kad zamislim kako izgleda mogu ti reci da ima LOGIKE.

Van mreže Gorio

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #19 poslato: 16, 03, 2009, 16:25:56 posle podne »
Moje misljenje sto se tice salauke je to da se slazem sa dedom u potpunosti.Ja sam od malih nogu na Dunavu,i sa svojih 27 godina sam sve i svasta preziveo.Prosle godine u avgustu sam isao na Djerdap sa svojom sikljom.Napravio sa mtendu od vovovodnih plastisnih cevi koja se spustala skroz preko camca.Puni stvari  ja i moj drugar smo se uputili iz Zemuna pravo do HE Djerdap 1.Proziveli smo sve vremenske uslove sem snega.I kosavu,i gornjak,talase kod Rama izuzetne velicine,o Golubcu takodje.Nevreme  u Velikom Gradistu.Veliku vrucinu i sunce jako.Sve to sa mojom sikljom od 6,5 metara i V koritom.U Donjem Milanovcu kosavu koja je duvala u ledja(kad smo se vracali_).Sve to sa Tomosom 4.Tako da sto se tice salauke mislim i da je potrebno dosta iskustva sa vode.
Dunav moje more Zemun moj grad!!!!!!!!!!!!

Van mreže SALE NB

« Odgovor #20 poslato: 16, 03, 2009, 16:33:38 posle podne »
E pa Gorio, ne može to tako - sad si nam "dužan" kompletan izveštaj sa tog putovanja!  :wild:  :taunt:
Ima nas ovde koji planiramo slično putovanje, pa iako već imamo neke izveštaje, ti su došli od ljudi koji imaju ale od 8-15metara sa motorima i do 500 "konja" pod dupetom, pa definitivno nisu merodavni za ove naše orahove ljuske!  :smile:

Tvoja iskustva i saveti su primerenija onome što nas može čekati i na šta trebamo obratiti pažnju.
Lepo ti nama sve ispričaj i začini sa ponekom fotkom!  :smile:  :good:
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže zorter

« Odgovor #21 poslato: 16, 03, 2009, 16:37:36 posle podne »
E pa Gorio, ne može to tako - sad si nam "dužan" kompletan izveštaj sa tog putovanja!  :wild:  :taunt:
Ima nas ovde koji planiramo slično putovanje, pa iako već imamo neke izveštaje, ti su došli od ljudi koji imaju ale od 8-15metara sa motorima i do 500 "konja" pod dupetom, pa definitivno nisu merodavni za ove naše orahove ljuske!  :smile:

Tvoja iskustva i saveti su primerenija onome što nas može čekati i na šta trebamo obratiti pažnju.
Lepo ti nama sve ispričaj i začini sa ponekom fotkom!  :smile:  :good:

Slazem se. I sa sto vise fotki (ako ima) !!! :good:

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
« Odgovor #22 poslato: 16, 03, 2009, 16:44:19 posle podne »
kada udari salauka ili nesto slicno, poslednja stvar na koju mislite je fotoaparat ili kamera.
@ Gorio
slike sa putovanja i opis obavezno.
Ne idite utabanim putem. Umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag.

Van mreže deda

• Administrator
???: ???: Salauka
« Odgovor #23 poslato: 16, 03, 2009, 18:18:24 posle podne »
Zbog licnog,neprijatnog,iskustva ako primetim na vreme, ja pravac obala,vezivanje[iz pravca vetra dupli konopac]spustim tendu i cekam da stane.Ko god je prkosio Dunavu nije se dobro proveo!Dunav trazi postovanje i to VELIKO!!! :nono:

Da se malo vratimo i na osnovnu temu. Nisam pristalica vezivanja uz obalu po nevremenu osim ako pronadjete dobru, zasticenu lokaciju. Camac vezan za obalu ima potpuno druge plovne karakteristike, i lako vam se moze desiti da ga talasi pune vodom. O lupanju o obalu necu ni da govorim. U koliko imate dovoljno jak i pouzdan motor, nasigurnije je na otvorenoj vodi. Tu su talasi najpravilniji i najduzi. Oni kratki izlomljeni talasi su daleko opasniji - sto bi rekli "mrtvo more". Cak i ako je motor slabiji, ja bih opet radije bacio sidro, pre nego se sklanjao u obalu po svaku cenu (tu nema kompromisa - mora da bude ozbiljno sidro i dugacak sidrenjak). Vetar i talasi ce uvek postaviti camac u dobar polozaj - pramcem u vetar i talase.
  Aka i ti si u pravu!!!Jos nisam video camac na bovi da se podavio zbo nevremena.Medjutim,,po meni,za to sto ti kazes treba imati vremena!Nekoliko puta sam imao 5-6 minuta da se spremim za salauku!Povadlm stapove,skinem sve sa krova pa tenda.Ja sa svojim starim camcem[stranica 50cm]nisam smeo na vodu.Znaci dosta zavisi i od toga kakav camac imas. :smile:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
???: ???: Salauka
« Odgovor #24 poslato: 16, 03, 2009, 19:46:31 posle podne »
drugim recima zakljucak je :

1 Bezi u zavetrinu
ili
2 baci sidro pa onda sklanjaj stapove... (ako ne stognes do obale) u medju vremenu cela posada oblaci pojase

da li sam dobro razumeo ?

Van mreže ПЕЦОВ

• Veliki Rovac
  • ај на ВОДУ
« Odgovor #25 poslato: 16, 03, 2009, 23:08:02 posle podne »
??? ????? ??????? ? ?? ? ????? ?????-????? ??? ?? ????? ???? ????????? ?? ?? ???? ?? ???????????? ? ?????????...?? ??? ? ??? ????? ???? ?? ?? ?????? ???? ????? ?? ?? ???????-?????.??? ?? ??????? ??????? ???????? ? ?????? ????? ??????? ??????? ????? ???? ?? ???? ?? ?? ?????? ???????,???? ????,? ?? ??? ??? ?? ???? ???? ?? ???? ??? ?????? ?? ??????,????? ?? ??????? ?????,????? ???? ?? ?? ???????,???? ???? ?? ??? ???? ?? ?? ????.

Van mreže ПЕЦОВ

• Veliki Rovac
  • ај на ВОДУ
« Odgovor #26 poslato: 16, 03, 2009, 23:30:18 posle podne »
?????? ?????? ??? ???? ?????? ?? ?? ?? ??????.8 ???? ?? ???????? 2 ???? ?? ? ?????? ???? ?????????.??? ??? ?? ? ???? ????? ????? ??????? ?????? ?? ????? ?????.???? ??? ?? ???????? ?????????? ?????????? ???????? ?? ?? :police:,?? ???? ??? ?? ? ???? ?????? ??? ? ?????-????? ????? ???? ?? ??? ???? ? ????????,???,??? ?? ??? ?????? ???? ?? ???????? ? ???????? ??????.??? ?? ???? ??? ?? ??? ? ???? ????? ? ????????? ?? ??????.??? ??? ???? ????.????? ????? ????????? ? ????????????? ?? ??.?????? ????????? ? ????? ?? ???? ??? ????? ?? ?? ? ????? ???? ???? ??????.
« Poslednja izmena: 19, 03, 2009, 02:53:00 pre podne od strane ???? »

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
« Odgovor #27 poslato: 17, 03, 2009, 02:38:38 pre podne »
a sidro da bacim pa kad vidim da se zategao konopac ja krenem napred jedno 5 metara ?

Van mreže deda

• Administrator
« Odgovor #28 poslato: 17, 03, 2009, 10:24:08 pre podne »
Ljudi,ajde da pojednostavimo stvari!!!Svaka salauka je prica za sebe,svako od nas reaguje drugacije,svaki camac se drugacije ponasa u tim uslovima.Ista salauka u Belegisu i na Beljarici a razliciti efekti.Ali zajednicko za sve salauke je :ragovati sto brze,nema,,lako cemo,, i najvaznije:OPREZNO I NE IZAZIVAJ SUDBINU[narodski ,,bez k....nja]sve se nadoknadi,ali glava tesko!!!! :wild:

Van mreže zorter

« Odgovor #29 poslato: 17, 03, 2009, 10:28:05 pre podne »
Deda slazem se s tobom u potpunosti. :good: :good: :good: