Autor Tema: Salauka  (Pročitano 11622 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Gorio

• Oficir sa Malih Voda
  • Pol: Muškarac
???: Salauka
« Odgovor #30 poslato: 18, 03, 2009, 19:54:00 posle podne »
Pa sta da vem kazem ljudi,samo dobra volja,dobro drustvo,ljudi od poverenja moraju biti i naravno sa znanjem.Da nemorate da im govorite sta da rade,nego da znaju sami.Uglavnom da bude mala ekipa ali odabrana.Potrebno je malo raspitati se o vremenu u narednih par dana.Obavezno isplanirati gde ce se stajati i nociti.Nauticku kartu obavezno,bez nje ne vredi putovati jer bi bilo mucenje.Mi smo imali 2 ekipe.Ja i moj drugar u mojos siklji,a jos cetvorica su bili u malom kabinasu.Otprilike smo prelazili 40-ak km dnevno.Od Zemuna do He Djerdap 1 ima 232 km.To smo presli za 9 dana.Treba obratiti paznju na sve i treba biti spreman na sve.Znaci da nebude iznenedjenja.Obavezno obratiti paznju na talase kod Rama,stvarno su veliki kad duva kosava.Kod Golubca se preveliki,do tada nikada nisam doziveo vece.Kod Donjeg Milanovca takodje.Obavezno prespavati u Poreckoj rece,odma ispod Donjeg Milanovca.Kad se udje u klisuru kod Golubce neki 15-ak km nizvodno je Kamp Toma,to nikako nepropustiti,mada mi nismo ni videli kad smo isli nizvodno jer je jako vetar duvao,pa nismo obratili paznju.U principu ko voli i ima iskustva netreba niko da ga sputava u tome.Velika prednost je sto nema komaraca.Obavezno rezervni motor,i kad prolazite Ram i Golubac,Donji Milanovac po vetru i velikim talasima molite boga da vam nestane motor.Nema gde da se stane sem u vecim mestima gde imaju marine ili neke plazice.toliko za sada pa pitajte sta vas zanima.
Dunav moje more Zemun moj grad!!!!!!!!!!!!

Van mreže Gorio

• Oficir sa Malih Voda
« Odgovor #31 poslato: 18, 03, 2009, 20:07:45 posle podne »
Evo malo fotki.Kod Zemuna,Rama.
Dunav moje more Zemun moj grad!!!!!!!!!!!!

Van mreže Ljuba

• Talasožder Mali
« Odgovor #32 poslato: 20, 03, 2009, 16:17:34 posle podne »
Do sada sam mislio da sam usamljen u svom ludilu ali me Gorio razuverio...kao da gledam sebe... :yahoo:
Moje iskustvo sa salaukom je prilično jezivo, bar za mene. Letos sam pecao u Ivankovačkom dunavcu, riba je krenula da radi tek oko 16h i ja sav srećan, uživam maximalno pa i ne primetih crne oblake. Onda udari malo jači vetar, kiša onako po malo ali ne obećava ništa dobro. Riba kao za inat radi sve bolje, krupne babuške, a ko peca na Dunavu zna da je i babuška postala filozof baš kao i šaran, dugo je nema...nema pa onda kad krene to ne zna da stane.
Na teškim mukama se odlučim oko 18h da krenem u marinu, treba sad preći Dunav a oni izlomljeni talasi već prešli u rolnice, jeste hladno ali mene obliva znoj.
Šta ću, kud ću...ili da krenem ili da zanoćim u Dunavcu a kao za inat imam samo jednu skijašku jaknu i to je sve. Krenem preko onih talasa, i dan danas ne znam kako sam uspeo da pređem tu moćnu reku. Ma to me je bacalo tamo amo, sačuvaj Bože.
E za ovu sezonu imaću i tendu, mali šator i vreću, ma sve za prinudno kampovanje ako zatreba... :police:

Van mreže STG

• Drekavac sa Srednjih voda
Odg: Salauka
« Odgovor #33 poslato: 21, 06, 2009, 10:07:33 pre podne »
Naravoucenije...

Van mreže Radojković

• Dlakavi Čorbosrk
Odg: Salauka
« Odgovor #34 poslato: 26, 06, 2009, 00:45:16 pre podne »
naravouchenije: ne ici u svadbu bez k....a   :smile: