Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Salauka

<< < (2/7) > >>

Kapetan:
manje vise dobar opis stim da ljudi koji su doziveli kazu sve je belo oko tebe i nista ne vidis okolo

zorter:
Posto mi takvih talasa, cak i kod jakih vetrova, na Savi nemamo ja ne mogu da zamislim kako to izgleda.Pa nije cudo sto je Dunav Panonsko more.To je kao na moru. Zato za Dunav i nisu pozeljni camci tabanasi vec "morski" sa kobilicom.Pa mi sa Save sa tabanasem ne bi smeli ni da se uputimo put Djerdapa na godisnji odmor.Sta bi tek bilo sa tim camcima, kad teske ladje dize iznad vode? Strasno mi i da zamislim, a kamoli da dozivim.Pogotovo sto moj "ukras sa palube" ne zna da pliva, pa niakd vise je ne bih nagovorio da udje u camac.

SALE NB:
Zato ja ne volim tabanaše, ali taj problem je jednostavno rešiv. Dovoljno je da na taban navarite 2-3 peskare. Jednu malo dublju, barem 5-10 cm, centralno napred- dobijate kobilicu za napad na talase, a još 2-3 na zadnju trećinu čamca - dobijate upravljivost i dodatnu stabilnost.

zorter:
Sale sta cu kad je nasa Sava leti plitka i puna sprudova.Za nas je tabanas majka.Pristaje na bilo kakvu obalu, prostran, na svaki nacin upotrebljiv.

SALE NB:
Ne sporim, tabanaš za reku ima jasne prednosti, ali pogledaj ove nove "tabanaše" kao što su Elko Bigfoot ili Commander iz Tri princeze.
Imaju dole 5-6 peskara celom dužinom i zato mogu da sa motorom i od 30-40ks da skreću pod punim gasom! Lakše seku talase i mirnije plove.
A nemaju ništa dublji gaz od običnog tabanaša.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju