E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

SKIPPER na srpski nacin

<< < (4/8) > >>

Nemo:
Da upravu si da novac je manipulativno sredstvo za sve.

Ali nije prica o tome vec o necem drugome.
Rec je o tome da neko ko nema iskustva ima pravo da konkurise za kurs kapetana.
Da li ce da vozi svoj ili tudj brod nije uopste pitanje.
Pitanje sto moze neko drugi da nastrada njegovim ne znanjem.

Upoznao sam coveka koji je u brodu gledao da ima escajg a nije znao da ispusti vazduh iz motora.

A cika Roman i ostala ekipa koju gledam ovde svaki dan naravno da ne brinu za iskustvo.
Oni vezu brod u jednu marinu uplate vez 5 godina unapred i ne micu se.
Jedna od takvih slika je postavljena u rubrici foto konkurs.

Kapetan:

--- Citat: Dule  24, 09, 2010, 23:59:28 posle podne ---Dobro je da postoje škole koje izbacuju kapetane koje srećete širom sveta. Dobro je da su te diplome važeće i van granica države.

--- Kraj citata ---

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hrvati ih ne priznaju, crnogorci od skoro takodje vec te teraju da polazes ponovo kod njih  ... grci plati i ne treba ti diploma... nasa diploma vredi samo na toku dunava kako sam cuo ...

Nemo:
Ovo nije vredjanje niti prozivka.
Posto vidim da ima poznavalaca materije.
Mene zanima sta znaci u sertifikatu sledece: delatnost - function = plovidba - navigation
                                                                          nivo - level = upravljacki - management

pozz

budens72:
Kapetan upravlja brodom i on je bog i batina na istom,izdaje naređenja i odgovara za brod, posadu i tovar ako ga ima

Kapetan:
dule govorim o skipperskoj dozvoli .... nasa ne vredi skoro nigde, pitaj espressa gde je morao da vadi dozvolu ... ima i tema o tome ...

ova nasa koju izdaje kapetanija vazi svugde...

Skipperski kursevi koliko ja znam se sastoje iz dva dela, teorija i praksa... kod nas praksa se svede na pola sata broda i kafanu .... Ajde reci ti meni da odes sa familijom na more i iznajmis brod od 12 metara (recimo da se ne razumes u nautiku).... da li bi uzeo nekoga sa kursa koji brod nije video ili nekoga ko ima iskustva i prosao je kurs?

kursevi su samo osnova , da bi mogao da upravljas brod treba dosta vestine...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju