E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

SKIPPER na srpski nacin

(1/8) > >>

Nemo:
Odbranimo cast SKIPPER-a. :stop:

U fajlu su detalji za polaganje. :nono: :nono: :nono:

SALE NB:
E moj Nemo, u Srbiji možeš da budeš šta god hoćeš, i to je uvek samo stvar količine novca, a ne znanja!
Tako je barem dok pričamo o diplomama okačenim o zid.

Kad se takvi "diplomci" nekom pukom greškom nađu sa brodom na reci, onda slede nasukavanja, lomljenje pontona kod pristajanja i slična sranja. I sve je to lepo, ako sve prođe bez ozbiljnih povreda i žrtava, jer kako si i sam rekao, iskustvo se stiče vremenom, i uči se na sopstvenim greškama, nažalost!

captjerry:
Sve mi je odavno jasno ali ne vredi ti da se nerviras...licno znam par ljudi koji ne samo da su kupili dovolu za camac, vec s kupili i " brodarsku" za mornara masinistu, sa kojom imaj pravo da samostalno upravljaj brodom, sto oni i cine ploveci na nekim nasim turistickim brodovima...jedan od njih je, sa svojim sinom koji je isto tako dosao do diplome, pretproslo leto izlomio 13 elisa na jednom nasem turistickom brodu na Savi, da bi sledece godine presao na rugi turisticki brod, za drug firmu!!! ali zato nije skidao uniformu cak ni kad je bio van duznosti (u gsp-u nije placao kartu)...o ovima sam davno nesto pisao pa necu da davim...cak licno poznajem (na zalost) jednog profesora brodarske skole, koji inace predaje i na kursu za yacht mastera koji je skoro svaki put kad se dohvatio rudera imao havariju...covek jednostavno teorij drzi u  malom prstu ali mu praksa ne ide od ruke :) ...

Kapetan:
Ja sam bio u Lamaru na skiperskom kursu, i odmah su mi rekli otvoreno da kod njih necu steci nikavu diplomu vec znanje a iskustvo se stice na vodi... i to mi je bilo dovoljno ... cuo sam za skole koje za 500 i 600 evra daju diplome sa skippera i apsolutno nisam zeleo da se bakcem sa tim...

Samo mali osvrt na Lamar..

Jako sam zadovoljan kursom , dva predavanja koja sam propustio moracu da nadoknadim sledecom prilikom kada budu organizvoali kurs ...

Lamar koji zaista daje dobru podlogu i govori da bez iskustva ne vredi taj papir sto je po meni jedini logicni postupak je trazio dozvolu od drzave da moze da izdaje  diplome... cisto da mogu da pokriju ljude koji jako duo jedre.... nije dobio od drzave tu potvrdu vec 6 meseci...

znaci Lamar koji hoce da drzi nivo ne moze da dobije papir ali oni koji ce za 500-600 evra prodavati diplome mogu , e to je tuzna strana Srbije...

captjerry:

--- Citat: Kapetan  21, 09, 2010, 10:12:58 pre podne ---
Jako sam zadovoljan kursom , dva predavanja koja sam propustio moracu da nadoknadim sledecom prilikom kada budu organizvoali kurs ...

--- Kraj citata ---

nadam se ne ista dva koja sam i ja propustio...meteorologiju...poludeh sto nisam bio na tim casovima, fale...:)

--- Citat: Kapetan  21, 09, 2010, 10:12:58 pre podne ---

znaci Lamar koji hoce da drzi nivo ne moze da dobije papir ali oni koji ce za 500-600 evra prodavati diplome mogu , e to je tuzna strana Srbije...

--- Kraj citata ---

To i jeste tuzna prica Srbije, ali nije samo drzava kriva, veliki procenat ljudi kapira kapetane kao osobe u belom odelu koji piju caj dok se sitna raja u vidu mornara lomi oko njih kako bi im se uvukla u dupe...
znam jednog coveka koji je jako vazan u nautici srbije, na brod ne ide bez belih pantalona i teget dzempera sa zlatnim dugmadima na kojimma je  sidro, pusi mustiklu i lule, nosi "kapetanske" kape i pun je prica o navodnim dozivljajima a pritom ne zna sta je cvor, kako da pristane sa sve bowtrusterom i radijus plovidbe je 5 km max od marine... mislis da je njemu bitno znanje i iskustvo?...a da  ponovim, covek je vrlo bitna figura u srpskoj nautici...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju