Ribolov > Kako ste prošli na pecanju?
Izvestaj
Kapetan:
btw ovaj cverglan se ne jede?
Zoran:
Cverglan se jede,nema puno kostiju i vrlo je ukusan.
Kapetan:
--- Citat: zoran 12, 04, 2010, 15:44:59 posle podne ---
Cverglan se jede,nema puno kostiju i vrlo je ukusan.
--- Kraj citata ---
meni je izgledao kao pesh, koliko velik naraste i gde mu je crta da se ispalti da se priprema ?
budens72:
A još kako ima lepih "glavonja" od 400-500 grama,pa i većih, a veoma je ukusan, posebno je dobar za paprikaš jer nema kostiju....
mossi:
Cverglan / terpan je jako ukusan pržen, a u riblji paprikaš se dodaje šaranu da dobije malo na slatkosti.
Inače je jako "loša" riba, alava i jede sve vrste mladji i ikre.
U našem novom zakonu, proglašen je ribom bez ikakve zaštite, bez minimelne mere i lovostaje.
Zabranjeno je vraćanje istog, a izlov je dozvoljen u neograničenim količinama.
U našem ribolovačkom svetu (nema ga u Dunavu), uglavnom VBK, DTD i neka jezera / bare, uglavnom se peca na proleće kao večernja riba sa prvim sumrakom na glistu ili parče. Aktivan je od proleća do kasne jeseni. Krupniji primerci mogu da narastu na oko pola kg. Vrlo je alav i zna baš da proguta do dupeta. Nekada se mora al baš izmasakrirati da bi se došlo do udice.
Gaji se i u ribnjacima, a u Vojvodini ga drže u skoro svim ribarnicama kao živu ribu.
:drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju