E, ovako treba... > Elektrika

Akumulatori

<< < (13/35) > >>

zankiki:
I drugi pitanje:

Od ove sezone ću imati na brodu 5 akumulatora u 2 grupe.
1 grupa je 1 akumulator 60Ah za paljenje
2 grupa su 4 AGM akumulatora od po 90Ah svaki.

Kako mi ova 4 akumulatora stoje na različitim mestima (2 komada napred, a 2 komada nazad), udaljenost i prednjih i zadnjih je oko 2 metra od glavnog prekidača, mislio sam da ih povežem na nešto ovako, a sa sabirnice na glavni prekidač.

Da li je to ispravno, da li je to neko već radio?
Da li umesto ove kupovne sabirnice mogu uzeti parče flaha, izbušiti, kroz njega šraf, a na šraf odgovarajuća žabica?
Podrazumeva se da svi kablovi budu odgovarajuće debljine (od akumulatora do sabirnice 16m2, prema glavnom prekidaču već postoji odgovarajući kabel)

zankiki:
Šta znači da bude dovoljno debeo? 3, 4, 5 mm?

Što se izolatora tiče, ne znam koji su to materijali, obična plastika ne može? Drvo?

vepar:
Zoki imas u Novom Sadu da kupis ozbiljne sabirnice, koje sam i ja koristio tipa 2x3 cm pa na duzinu sa originalnim nosacima, nisu ni jako skupe ako se dobro secam od 1000 do 2000 rsd, u zavisnosti od duzine. Eltel se zove firma a nalazi se u ulici prva desno iz Partizanske kada udjes od strane Temerinske. Mislim da se ta ulicica zove Karadjordjeva.

vepar:
Flahove zaboravi, losi su provodnici, greju se, oksidiraju... Jednom recju podmetaci pozara!

zankiki:
Hvala Radovane, takav odgovor mi je trebao. Predpostavljao sam da ima da se kupi negde, ali nisam nalazio na googletu....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju