E, ovako treba... > Elektrika

Akumulatori

<< < (12/35) > >>

Kapetan:

--- Citat: zankiki  25, 02, 2016, 11:07:11 pre podne ---Da, to je odlična spravica. Ima i onaj Cyrix, cena mu je negde oko 50E koliko mi se čini.

--- Kraj citata ---

mene je spasla bede... nema vise razmisljanja o prekidacu napunjenosti akumulatora i slicno... puni do 75 ampera, zavisno od modela ... ide direktno na alternator motora... jedina mana je cena ok 50 evra pana gore... ali manje vise svaki brodski motor je poseduje...

Ljuba:

--- Citat: Kapetan  25, 02, 2016, 10:58:56 pre podne ---jasno ti je da posle tog centralnog mesta treba da "teras" kabl sa duplo vecim presekom nego sto su dolazni kablovi ?

--- Kraj citata ---

Ček ovako, aku grupa treba da primi punjenje a da pošalje potrošačima. Pošto mi je nezgodno da povežem sve te uređaje direktno na kleme (a da bi stalno bilo lako dostupno) zamisao je da kleme povežem sa tom "sabirnicom" pa na tom mestu da dovodim/odvodim struju. Konkretno, recimo punjač da se tu priključuje a ne direktno na kleme.

Kapetan:
ne bih ti preporucio tako nesto ... posle akumulatora , a pre potrosaca, obavezno ide tabla sa osiguracima a izmedju table i te sabirnice idu samo dva kabla , gde na plusu stavis glavni prekidac.....

treba imati opciju da mozes da uklonis neispravan punjac (motor, panel, punjac...) i slicno bez da rasturas celu sabirnicu ... bolje sve od punjaca dovedi do neke table, pre sabirnice,  i na svaki plus drmni jedan prekidac od 20-30 ampera...

sale.m79:
Ljubo ovog savetnika treba JEB ...... alknvajherij alknvajherij alknvajherij

zankiki:
Imam na čamcu 2 x 93Ah AGM, stari su 2 godine.
Testirao sam ih na ozbiljnom testeru, imaju 90-95%  ispravnost.

Imam i nove 2 x 90Ah AGM.

Predpostavljam da neće biti problem da ih sve međusobno povežem sa obzirom da su ispravni, a razlike minimalne?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju