E, ovako treba... > Elektrika

Akumulatori

<< < (35/35)

Kabe:

--- Citat: zoki_ns  17, 04, 2022, 18:12:08 posle podne ---Ja imam isto 45 Ah starterski i punim ga sa ovim punjacem iz lidla koji ti imas  i to radi dobro i dovoljno je. I 2.5 A struja punjenja za taj akumulator je sasvim dovoljna  (nominalna struja punjenj je dvadesetocasovna struja) ukoliko ne žuriš sasvim ok :) Sa ovim od 5 A napunices ga za manje od pola dana... A ako uzmemo u obzor da nikad nije skroz prazan u praksi to je par sati.

--- Kraj citata ---

Moje pitanje se više odnosilo na to da li postoje "prilagođeniji" punjači ovakvom tipu akumulatora.

Pogledao sam sada Zankijev Bosch C3 i mogu reći da za razliku od Lidlovog punjača ima više opcija, a i jasno je istaknuto da je namenjen i VRLA, AGM, AGM itd.

Ovaj naš ima ove opcije:

Dao sam mu malo danas gas :)

Videćemo kak će se ponašati u praksi, dok ne nabavim neki CTEK, pošto mi se ne žuri...

zoki_ns:
Za ono što meni  trenutno  treba je odlično  jh. Akumulator platio 4000 din pre dve god., punjač 2500. Za sad sve ok. E sad ima tu raznih opcija, al ja ovaj punjac koristim samo preko zime da povremeno dopunim akumulator dok ga ne koristim i za to je zadovoljavajuć.

Kabe:
Ma da, bombonica je za tu namenu za koju se koristi kod tebe.

Ja hoću da odem korak dalje jer sam imao slučaj da mi je na jednom iz vozila toliko bio nizak napon (zaboravljena aktivna svetla), da mu Lidl nije mogao da pomogne, te sam morao da se snalazim za ozbiljniji punjač. Kupovinom CTEK-a hoću da pokrijem taj deo priče, kao i modove za desulfatizaciju itd.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju