E, ovako treba... > Elektrika

Akumulatori

<< < (11/35) > >>

Ljuba:
Ma nebitno sad koja je za šta, nego pošto su aku. fizički zavučeni hteo bih da dovedem njihove kablove (recimo debeli kablovi kao za punjenje) na jedno, centralno mesto, manje od 1m dalje od njih pa odatle idem dalje.
Mislim da je ovo odprilike nešto tog tipa:

zankiki:
Ja imam na brodu onaj prekidač 1, 2, both kojim biraš da li koristiš prvu, drugu, ili obe grupe akumulatora.
On stoji na dostupnom mestu. Oni koji su trenutno uključeni se i pune.

Kapetan:

--- Citat: zankiki  25, 02, 2016, 10:30:51 pre podne ---Ja imam na brodu onaj prekidač 1, 2, both

--- Kraj citata ---

Ja sam ga ukinuo ... Mislim da nije potreban posto mi posle motora ide "isolatore"
On sam ima ima izvod za dve grube baterija i nema pretakanja struje iz jedne u drugu grupu ... Ujedno kad upalim motor ne moram da razmisljam na koju stranu mi je okrenut  1/2/B/0 prekidac... puni samo one prazne...

Kapetan:

--- Citat: Ljuba  25, 02, 2016, 10:19:27 pre podne --- na jedno, centralno mesto, manje od 1m dalje od njih pa odatle idem dalje.

--- Kraj citata ---

jasno ti je da posle tog centralnog mesta treba da "teras" kabl sa duplo vecim presekom nego sto su dolazni kablovi ?

zankiki:

--- Citat: Kapetan  25, 02, 2016, 10:56:46 pre podne ---
Ja sam ga ukinuo ... Mislim da nije potreban posto mi posle motora ide "isolatore"
On sam ima ima izvod za dve grube baterija i nema pretakanja struje iz jedne u drugu grupu ... Ujedno kad upalim motor ne moram da razmisljam na koju stranu mi je okrenut  1/2/B/0 prekidac... puni samo one prazne...

--- Kraj citata ---

Da, to je odlična spravica. Ima i onaj Cyrix, cena mu je negde oko 50E koliko mi se čini.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju