E, ovako treba... > Brodogradnja
Plastika vs metal
deda:
Rekao bih da se preskace jedan bitan element u citavoj prici a to su,novci!Kada se uradi camac u kitu[u obe varijante] krece enterije.Ruzno je u plastiku stavljati lamperiju,osb ploce i slicno sta ljudi rade.Zamislite Akvarius[tri princeze]uradjen u lamperiji.Meni bi to bilo ruzenje camca!U limu, samogradnjom,mozes za 6-8000e da naporavis sasvim solidan brod,pristojnog enterijera i opreme.Jednostavno,uz plastiku neke stvari neidu,ruzno joj stoje.Zivimo tu gde jesmo,imamo koliko imamo,pa se rukovodimo time.Da mogu,ja bih Akvarius sutra kupio ,ali......! :heat:
SALE NB:
--- Citat: deda 25, 02, 2009, 13:26:39 posle podne ---Rekao bih da se preskace jedan bitan element u citavoj prici a to su,novci!Kada se uradi camac u kitu[u obe varijante] krece enterije.Ruzno je u plastiku stavljati lamperiju,osb ploce i slicno sta ljudi rade.Zamislite Akvarius[tri princeze]uradjen u lamperiji.Meni bi to bilo ruzenje camca!U limu, samogradnjom,mozes za 6-8000e da naporavis sasvim solidan brod,pristojnog enterijera i opreme.Jednostavno,uz plastiku neke stvari neidu,ruzno joj stoje.Zivimo tu gde jesmo,imamo koliko imamo,pa se rukovodimo time.Da mogu,ja bih Akvarius sutra kupio ,ali......! :heat:
--- Kraj citata ---
E vidiš deda, tu mislim da grešiš.
Plastikaner se da srediti i bolje i za manje novce.
Što se metalnih tiče, oni mi čak i kad su solidno sređeni ( čast izuzecima npr. Aka i sl.), izgledaju nekako skrpljeno i "polovno"!
Ne sumnjam da se mogu urediti i biti praktični i opremljeni, ali ako želiš to zadržati na duži rok, onda ti sledi barem farbanje jednom godišnje!
A to košta. A plastikaneru? Svake godine stavi na stranu to što bi dao za farbanje metalnog, i za 2-3 godinice tako skupiš za tikovinu! :)
Za 6-8000 hiljadarki, ufff, ma bruka, ne smem ni da pomislim šta bi napravio! Parkirao bi se pored Duleta i Espressa bez imalo blama! :dance:
Za te pare možeš da uđeš u priču za skoro gotov brod kod Admirala, a u samogradnji, tu ima prostora i za solidan vanbrodski motor.
deda:
Mozda si u pravu,ali pleh se farba na 4-5 godina pod uslovom da se uradi kako treba.Ja sam poceo sa gumenjakom,pa siklja,pa kabina 6m,pa sad kabina 7,60.Uvek sam se lomio sta i kako{necemo o tuznim pricama]i,nekako,mi pleh uvek jeftiniji.Osnovni razlog,kada sam ja u pitanju,je sto kada krenem u neku akciju tog tipa moram da imam sve pare spremljene!Kada sam radio sadasnji camac mogao sam u kitu da uradim 8,5x2,20 i da cekam dok skupim pare.To nema sanse!Umro bih od muke da mi je to stajalo iza kuce godinu dana!E,sto se posle tri meseca[po porinucu]ispostavilo da sam to mogao da uradim, jbg!Nisam cvrsti pristalica pleha,samo tako je krenulo pa tera li tera! :heat:A da ja ipak prodam plac pa opravim plastikanera kod Admirala pa.nek ide zivot!Sve to ako prezivim iznosenje ideje babi a i ako bude htela da mi pokaze gde je taj plac!
rade:
stariji ljudi kazu stami je sve to trebalo[mislim na nekretnine]dovoljna jedna soba kupatilo krevet.mislim da je to primenljivo i na plovila.dovoljni smo voda plovilo ja i zena i deca ako imaju volje.metal ili plastika enterijer motor to je za mene manje vazno.odrzavati moras i jedno i drugo.
SALE NB:
Naravno, najgore je dok se ne istera na vodu! :) Ali baš tu je i prednost plastike. Napraviš trup, kabinu i staviš bilo koji motor i već ploviš!
Sa tih plastičnih 8 metara si težak pola tone - znači neka četvorka ga gura bez problema, a posle kad opremiš i otežaš lađu staviš i nešto jače.
Ono što je dobro kod plastike je da čak i nedovršen brodić izgleda lepo i čisto, pa makar stavio i najlon umesto prozora! :good:
Rade, to je ispravno razmišljanje. Ja plovim na celih 3,7m, pa, iako drugi imaju veći komfor i veće mogućnosti, ne verujem da se iko od njih provodi i zabavlja sa svojom lađom nešto više ili bolje nego ja! Naprotiv, veća lađa - više briga!
Što reče Espresso jednom: ok, nemaš kabinu za spavanje - uzmi onda šator! Pristaneš negde gde ti se dopadne, vežeš čamac za drvo, a pod drvetom razapneš šatorče! :dance1: :dance1:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju