E, ovako treba... > Planovi za plovila

Projekat "5"

<< < (8/14) > >>

IKA:
ljudi moji prosto izluđujem od pesimističkih saveta, Impuls, kapetane,i ostali entuzijasti samo napred , udri sve dok imaš volje.
Pa zar se uopšte plovilo pre no što je ijedan inžinjer stasao , na čemu je moj deda plovio dok se nisu pojavili inžinjeri i projektantske kuće , kako Kolumbo stiže do Amerike ?
Ma bez entuzijasta ni inžinjeri nebi stekli potrebna znanja i iskustva.
Pa prave se čamci za sport i rekreaciju a ne podmornice na atomski pogon, ili novi "Titanik" ili "Kvin Meri".
Entuzijasti i ljubitelji samogradnje samo napred nedajte se pokolebati ,igrajte se softverima nacrtima i samo gurajte.
Sačuvaj me bože da je Tesla obraćao pažnju na komentare tipa" lud,zanesenjak i sl...
Sem inžinjera niko se naučen nije rodio--ŽIVELA SAMOGRADNJA
Ako stradam ili se udavim ja snosim odgovornost za sebe i svoje putnike ,ako se plašite da vas ne ugrozim kad vidite brod"ODISEJ II "bežite glavom bez obzira jer ide opasnost za bezbednost svega i svačega
Ja napisah pa odoh u aps , teško ću proživim kontra reakciju :suicide:

Kapetan:
zaobidji aps :)

btw vlajko , delftship nece da mi da proracun za beam manji od recimo 0,2 metra imas li ideju zasto ?

da li on za beam samo vodenu liniju ili visinu korita ? gde da mu unesem tezinu broda ima li negde opcija ?

Kapetan:
moja greska ne moze draft da bude veci od beama, inace ce postati podmornica  :)

Kapetan:
ispravka

The draft (or draught) of a ship's hull is the vertical distance between the waterline  and the bottom of the hull (keel),

The beam of a ship is its width at the widest point.

Kapetan:
btw kako da uradim graf HP/ KNOTS ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju