E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Plinska instalacija - bezbedna

<< < (3/10) > >>

dugamm:
prodajem brodski sporet na spiritus "ELEKTROLUX" SA 2  gorionika , malo koriscen.

Mita 064/123-7798

marke:
Daj sliku i posto je....

Outboard Master:

--- Citat: Dule  23, 03, 2010, 09:42:33 pre podne ---Sve što je zapaljivo je opasno. Ali sve se decenija koristi i samo nemarnost ponekad prouzrokuje štetu. Važno za prlin je to da boca ne sme da se obara jer onda u crevo umesto gasa ide tečnost. Boca se zato i ne puni do vrha. Plin mora da isparava a isparenja se koriste. Nikako tečnost. I auto ima isparivač, zar ne?
Ako upotrebljavate preporučena creva i cevi nece biti problema. Ventili su sto posto sigurni i o njima ne treba razmišljati. Ja imam instalaciju i to je rešeno tako da posle boce, na početku cevi imam ventil i još i pre svakog uredjaja po jedan. Bocu nikada ne zatvaram nego samo te ventile. I to funkcioniše. Nikada mi nije iscurio. Alarm je dobar ali često daje lažne uzbune. Imam jedan i često ga isključim. Ko zna šta on sve prepoznaje kao plin.

--- Kraj citata ---

imam u camperu taj gas alarm , svakom to preporucujem posto bez toga nebih vise spavao u njime. ma bolje da daje lazne uzbune nego da ujutru niko vise neustane iz kreveta.

broker975fx:
Nema iskustva sa plinom tj samo ga na brodu i imam. Problem je što mi puno čađi šerpe i što nema onog palvičastog plamena nego prava vatra. Na sudovima ostaje garež i na minimumu jačine. Šta ne valja, imam i rezevne dizne koje su manje da li će možda one rešiti problem? Tek sam danas to primetio, bio kod drugara i vidim njegova šerpa potpuno normalna a moja ko da je kotlić :)

ПЕЦОВ:
ima fora sa diznama.obicno se sporeti isporucuji sa onima koje su za zemni gas??tj iz gasovoda.e sad ove za butan,koji se nalazi u bocama,su mislim uze.verovatno je u tome problem,kao sto si i sam primetio,s tim sto sa ovim vecim diznama obicno nece da gori(primer iz kucnih uslova)probaj da promenis ako vec imas rezervne,ali nikako ne bi smelo da garavi posudu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju