E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Plinska instalacija - bezbedna

<< < (2/10) > >>

Zoran:
            Nema tu velike filozofije.Kupi crevo projektovano za plin,priključi ga pravilno,
 a spojeve proveri sa sapunicom ili specijalnim sprejom za to.Sto se boce tiče prepo-
 ručuje se da je držiš tamo gde ako krene plin da curi može da ističe van ladje.To je
 teško ponekad izvesti.Zato u nekim zemljama koriste na ladji iskljucivo kerozinski ili
 alkoholni šporet,i kompresorski frižider.
             Kod nas je obaveza,da u plin stavljaju miris koji je specifičan,kako bi po mi-
 risu mogao da reaguješ.
            Da te ne davim.Kad postavis instalaciju,proveri spojeve,kad napuštaš ladju
 zatvori plin na boci, i jednom godišnje menjaj creva.Pri promeni boce menjaj uvek
 gumicu i ponovo proveri spoj,neče biti problema.

giganova:
Zoki koji je to sprej i gde ga kupiti za proveru gasne instalacije,?Inace neka moja iskustva sa plinom nisu preterano negativna.
Slazem se sa Zokijem da je gumeno crevo proektovano za plin najsigurnije,ja\ ga cak i neselnujem jer ima na krajevima zadebljanje koje super drzi.Izlazni pritisak na ventilu je mali.Proveravam plamenom od upaljaca dali negde istice.Za ovih dvadesetak god.koliko koristim plin samo par puta sam naleteo na neispravne ventile na bocama.Nevidim razlog za preteranu brigu jer plin iz boce ima karakteristican miris i lako se oseti,a nakraju nije lose imati detektor gasa koji alarmira pojavu istog. .Ima ga po prihvatljivim cenama,cak i na limundu.

STG:

--- Citat: giganova  23, 03, 2010, 08:25:27 pre podne ---Zoki koji je to sprej i gde ga kupiti za proveru gasne instalacije,?Inace neka moja iskustva sa plinom nisu preterano negativna.
Slazem se sa Zokijem da je gumeno crevo proektovano za plin najsigurnije,ja\ ga cak i neselnujem jer ima na krajevima zadebljanje koje super drzi.Izlazni pritisak na ventilu je mali.Proveravam plamenom od upaljaca dali negde istice.Za ovih dvadesetak god.koliko koristim plin samo par puta sam naleteo na neispravne ventile na bocama.Nevidim razlog za preteranu brigu jer plin iz boce ima karakteristican miris i lako se oseti,a nakraju nije lose imati detektor gasa koji alarmira pojavu istog. .Ima ga po prihvatljivim cenama,cak i na limundu.

--- Kraj citata ---
Znaci tako treba :)

Kapetan:

--- Citat: gorance  23, 03, 2010, 08:29:38 pre podne ---Znaci tako treba :)

--- Kraj citata ---

i ja koji ne volim plin proveravam tako ... jednostavno sapunica nikad nije pri ruci, za sprej sam sada cuo ... prvi i osnovno slusas da li susti pa ako ne susti prineses upaljac i ako nema plamicka to je to ...

gigo ta zadebljanja mogu da posluze al stavi selnu nece da se baci  :good:

Zoran:

U merkuru u Beogradu ima da se kupi sprej.za proveru plinske instalacije,na
 odeljenju boja.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju