E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Gde izvaditi camac
sloba72:
--- Citat: broker975fx 18, 02, 2009, 15:53:37 posle podne ---Da li je istina da se kod starijih čamaca kod peskiranja isuviše tanji metal, pa kao često dešava da takav čamac bude kasnije probijen??? Da li to znači da da je starije čamce bilje ne peskirati?
--- Kraj citata ---
Pitanje za koje niko strucan nije dao odgovor. Konkretno, zanima me zato sto mi to predstoji na prolece a obzirom da se broker975fx ponovio i uvecao celicne gabarite verovatno je i njemu aktuelna tema. Pozdrav
Terca:
--- Citat: sloba72 26, 10, 2011, 13:38:12 posle podne ---
--- Citat: broker975fx 18, 02, 2009, 15:53:37 posle podne ---Da li je istina da se kod starijih čamaca kod peskiranja isuviše tanji metal, pa kao često dešava da takav čamac bude kasnije probijen??? Da li to znači da da je starije čamce bilje ne peskirati?
--- Kraj citata ---
Pitanje za koje niko strucan nije dao odgovor. Konkretno, zanima me zato sto mi to predstoji na prolece a obzirom da se broker975fx ponovio i uvecao celicne gabarite verovatno je i njemu aktuelna tema. Pozdrav
--- Kraj citata ---
Nije istina. Skida se farba i sloj sa tragovima korozije. Zdravog metala zanemarljivo, ako radi ko zna. To je i dobra prilika da vidiš da li bi trebalo da zameniš delove oplate.
Lim koji se peskiranjem može isuviše istanjiti ti ne treba na čamcu. Ili je sam isuviše tanak ili je truo. Onda bolje prodaj čamac, nemoj peskirati.
broker975fx:
Da tema mi je svakako interesantna. Stari kabinaš kada sam radio hteo sam da ga peskiram ali mi tada majstor objasni da će u konkretnom slučaju to biti bacanje para pa sam ga i poslušao - išlo se na brušenje i čišćenje od svih slojeva farbe mehanički. Premazani su kojekakvi konvertori rđe a zatim Zorkin epoxi program. Sve u svemu još treba da vidim da li ću vaditi lađu ili ne a iskreno se nadam da neću morati - sa druge strane kad tad ću morati. Gde je izvaditi to je i dalje pitanje za razmišljanje? Po svemu brodotehnika ispada najisplativije rešenje. Bila je doduše neka priča o suvom doku ali mislim da od toga nema ništa
taxi:
probaj u dorcolskoj marini imaju veliku prikolicu za vadjenje nesto malo se placa marini za leyarinu ikoriscenje . najvise uyimaju oni sto vade i spustaju brod.imaju ogroman plac ya rad na brodu.to ti vazi jos dok marina postoji a vidi jel ima neko odatle kod nas pa da ti kaze nesto vise.
poljo:
Gospodo, Drugovi ...Vi ...nije bas da je BG ali ...sve te svoje ladje , ladjice , brodove , brodicke dovedite nekako u Brcko i ... Lako vadjenje iz vode , extra profesionalna obrada(saniranje) , bojenje, slikanje i sta vec Vam srce hoce ...tacno za pola para koje bi dali u Beogradu . Nemam pojma kako ali sve cijene koje su u majcici srbiji u evrima u RS su u KM sto po zvanicnom kursu ide 1:2 . Da odmah objasnim JA nikakve koristi nemam od bilo koje transakcije koja proizadje iz ove moje poruke . Cak ni pivo . Razmisli pa odluci oooo ti moj forumski druze neznani . hihihihhihiih
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju