E, ovako treba... > Planovi za plovila
DELF TShip - by ladjaVlajko
Kapetan:
ja reko da je DLF TShip za amater ... evo da vidis naprimer kako to radi profi softweri ...
ovo ni jedna firma ne moze rucno da ti predvidi .... a pogotov ne sve situacije i to za jedno popodne ... ono sto hocu da kazem da danas racunari rade 95 % stvari ... e sad broj egija, debljina lima, ojacanja , ukrucenja to ipak mora majstor ili cemo staviti manje ili vise...
Kapetan:
jedno je toplovod a drugo je korito ....AUTOCAD zbog logike unosa poligona nikada nisam voleo niti sam ista radio ... SoftImage i Ligtwave su moji izbori za 3d design ali oni su samo designerski 3d alati
te varijante tipa nemoguce su malo diskutablne... mozda sam ja imao srece ... ali moj sistem za LIVE prenose iz godine u godinu obara evropske rekorde live prenosa (Sportklub) kada me je Eurosport zvao da radim za njih za podrucje Srbije i kada sam ih odbio jer su hteli da radim po njihovom svi su se smejali ... jebaga posle se ja smejao a oni i dalje kukaju jer im kasni audio ...
znaci ne tvrdim da se sa ovim prorgamom moze izprojektovati brod ... ali u nasim srpskim uslovim on je prilicno veliki iskorak u proracunima ponasanja broda...
odissej:
Kep,kada bi 95% inzenjerskog znanja bilo smesteno u dobro koriscenje nekog od programa za projektovanje, onda bi bilo besmisleno da za preostalih 5% covek vredno uci 5-6 god.Koliko je uloga inzenjera vazna,vidi se i na projektu Yastog,u cijoj ekipi verujem da radi najmanje jedan inzenjer. Ogromna je razlika izmedju "inzenjerskog" i "ne inzenjerskog" pristupa ovakvim poslovima. Rezultati to i pokazuju! :smile:
Kapetan:
--- Citat: odissej 28, 02, 2010, 13:17:54 posle podne ---Kep,kada bi 95% inzenjerskog znanja bilo smesteno u dobro koriscenje nekog od programa za projektovanje, onda bi bilo besmisleno da za preostalih 5% covek vredno uci 5-6 god.Koliko je uloga inzenjera vazna,vidi se i na projektu Yastog,u cijoj ekipi verujem da radi najmanje jedan inzenjer. Ogromna je razlika izmedju "inzenjerskog" i "ne inzenjerskog" pristupa ovakvim poslovima. Rezultati to i pokazuju! :smile:
--- Kraj citata ---
ljudi ja pominjem gore amaterizam, ne kazem da je bolje raditi sa amaterima nego sa inzinjerima, ono sto kazem jeste da 95% inzinjerskih znanja ulazi u software .. svi proracuni i slicno koje bi inzinjer radio sada radi software ... na "inzinjerima" je sada da samo prilagode logiku programu i da svoju ideju "ukucaju" u program ...
ogroman deo posle inzinjera je SBBKBB (sta bi bilo kad bi bilo) jesu testovi te ideje ... sve to sada zavrsava program ... drugim recima za neka opsta "znanja"" sada mozete i bez inzinjera ...
rupe na saksiji su izmisljene a sada imate softwere koji ce da simulraju velicinu rupe i da vam daju krajnji rezultat , pa experimentisite ...
drugim recima plovilo koje radi inzinjer ce imati 10-20% bolje perforamanse u odnosu na plovilo koje radi amater sa dobrim poznavanjem softwera (ako je software lepo nastelovan) ....
SALE NB:
Rekao bih da amater uz malo sreće može napraviti upotrebljivo, a uz dosta sreće baš dobro plovilo.
Inženjeru sreća nije potrebna, on ima znanje da napravi dobro plovilo.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju