E, ovako treba... > Planovi za plovila

DELF TShip - by ladjaVlajko

<< < (5/5)

Kapetan:

--- Citat: drug_igrutin  01, 03, 2010, 00:21:02 pre podne ---Da parafraziram mog profana "Fakultet je kurs na kome je bitno da Vas naučimo da pravilno sagledate problem, a ne da napemet naučite da proračunavate konstrukcije".

--- Kraj citata ---

apsolutno se slazem ! to je ono sto se vreme govorim stim da je ovo receno koncizno  :good:

za AUTOCAD ja volim da kazem da je to pre operativni sistem nego program.. zasto... pa jednostavno SVE sto bi trebalo recimo da ti kaze gradjevinski inzinjer kada gradis kucu kazace ti autocad ako uneses potreben parametre...

imate cak i proracun kako to nasi gradjevici kazu "promaje" ili strujanja vazduha kroz kucu ... a ako hocete da imate precizan podatak onda unosite sve od geografkse lokacije , lokacije ostalih zgrada i puteva polozaj sunca i slicno... e sta ce nam izracunavanje promaje to moze da namkaze samo jedan Inzinjer ... meni je rekao pa znam da je "promaja" jako vazna u proracunu ekonomske odrzivostu kuce....

tu je ta razlika izmadju inzinjera i amatara

Impuls:
Jedan blog u kome se nadje ponesto o DelftShip-u, ai o brodogradnji

http://charlesroring.blogspot.com/search/label/Delftship

I tek da vam bacim kosku, AutoCAD je zvecka za bebe. Bacite Pogled na Pro\Engineer ili CATIA  :aikido:

Barba:

--- Citat: Impuls  07, 04, 2010, 23:53:56 posle podne ---I tek da vam bacim kosku, AutoCAD je zvecka za bebe. Bacite Pogled na Pro\Engineer ili CATIA  :aikido:

--- Kraj citata ---

Apsolutno se slazem. AutoCad je dobar za namenu za koju je napravljen, ali sve ozbiljne konstruktorske kuce (za masinstvo znam) za proracune koriste CATIA, Pro Eng, Ansys i ono sto je mene zacudilo Excel... Bilo koji software ce samo skratiti vreme za proracune i onemoguciti greske u fizickom racunanju, ali nece pomoci u izradi naprednog projekta (u kopiranju itekako hoce). Interesantno je to kako su nam eunijati podmetnuli pricu da znanje i obrazovanje nije bitno i uverili nas da su za nas samo majmunski poslovi koji se svode na sarafanje ili cisto pracenje sablona, dok kod njih ima konstruktorskih biroa vise nego garaza.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju