E, ovako treba... > Planovi za plovila

DELF TShip - by ladjaVlajko

(1/5) > >>

ladjaVlajko:
A ko je vešt sa kompjuterom može sve to i sam da napravi ...

Kapetan:
majstore ja sam tukao glavu jedan dan sa delfshipom i odustao :)

jel ima proracun otpora vode i slicno ?

ladjaVlajko:
Ima.
View > Resistance daje grafik kN u funkciji od brzine. Takođe izračunava osnovne parametre broda, hidrostatiku, metacentar, centar mase, masu čamca itd.

Kome je to malo, može direktno da exportuje u Arhimedes za detaljne proračune stabilnosti i hidrostatiku ili u michlet za dodatne proračune otpora, oblik i veličinu talasa itd.

Iz Delfship-a se mogu direktno dobiti autocad fajlovi u 2d i 3d pa ko ima štampač od 3 metra može da odštampa rebra u 1:1 ili da ih reže na CNC mašini.

misaf:
Jel to moze i sa one probne verzije ili imaš pravu?

ladjaVlajko:
Nije to probna verzija - to je puna verzija programa koji je potpuno besplatan i sasvim je dovoljan za projektovanje čamaca. Ne postoji nikakvo ograničenje u njegovom korišćenju - ni vremensko ni u veličini fajla ili slično. Morate se samo registrovati na sajtu da bi ga download-ovali. Profesionalna verzija koja se plaća je obogaćena nekim funkcijama koje su pre svega namenjene projektovanju velikih brodova.

Inače, priča ide otprilike ovako ... dasa koji je autor ovog programa je do nedavno vodio open-source projekat FreeShip i napustio ga je kako bi komercijalizovao svoje znanje i mogao od toga da živi. Freeship još uvek postoji i izgleda/radi gotovo isto kao i Delftship. Profesionalci ga hvale jer ima neke cake koje Delftship nema. Ja sa m samouki brodograditelj amater i meni je i Delftship dobar.

Kapetane, ako se ova diskusija razvije, izdvoj je u posebnu temu ... nema smisla da ovde diskutujemo o tome.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju