E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

AIS

<< < (6/12) > >>

Pera GARMIN:

--- Citat ---Dakle da ponovim. Ako bih imao AIS prijemnik, i ako bi bio vezan za moj GPS da li bi ja na njemu mogao da vidim kad se približava takav brod. Naravno, ako ima AIS uključen.
I nisi odgovorio da li 420 S može da se veže sa AIS prijemnikom
--- Kraj citata ---

Izvini Dule, ne dadoh odgovor na prvo pitanje, raskucah se malo...

GPSMAP 420s može primiti AIS informacije preko jednog od dva ulazna NMEA0183 porta. Dakle odgovor na prvo pitanje je DA, kao i na drugo :)

Pored toga, može prikazati na ekranu i poziciju primljenu preko DSC radija od sagovornika koji emituju svoju poziciju (str.50 uputstva na: http://www8.garmin.com/manuals/3292_OwnersManual.pdf) mada to još nisam probao. Uključićemo jedan Garmin VHF na sajmu, i jedan ploter sa AIS prijemnikom pa ćemo se igrati...

Evo kako je izgledao prvi test AIS-a i Garmin uređaja, u junu 2006 na brodu Plovputa. Uređaj je GPSMAP 292, crni trougao je naša pozicija, crveni trougao je pozicija drugog broda plovputa opremljenog AIS transponderom. AIS podaci stižu u Garmin uređaj preko serijskog porta iz ACR Nauticast Inland AIS transpondera:

mossi:
Preuzeto sa http://www.plovput.rs/?strana=19

--- Citat ---Implementacija Rečnih informacionih servisa na Dunavu u Srbiji

Projekat implementacije RIS-a na Dunavu u Srbiji je finansiran od strane EU kroz IPA fondove u iznosu od preko 10 miliona evra i biće realizovan u periodu od 36 meseci. Rezultat sprovođenja tog projekta će biti operativan RIS sistem koji će se sastojati iz podsistema za lociranje i praćenje brodova (15 baznih stanica), podsistema za davanje elektronskih saopštenja brodarstvu, podsistema za elektronsko prijavljivanje putovanja, podsistema za pružanje korekcije GPD signalu prema IALA standardima, i dr. Zbog načina na koji je koncipiran i projektovan, RIS sistem u Srbiji predstavljaće jedan od najsloženijih i najobuhvatnijih sistema na celokupnom toku reke Dunav.

Kick-off sastanak za projekat implementacije rečnih informacionih servisa na Dunavu u Republici Srbiji održan je 18. septembra 2009. godine, u prostorijama Delegacije Evropske Komisije u Beogradu. Sastanku su prisustvovali predstavnici Delegacije Evropske Komisije u Beogradu, predstavnici Plovputa (korisnik projekta i budući RIS operater u Srbiji) i predstavnici konzorcijuma koji predvodi kompanija Selex Sistemi Integrati koji će izvesti integraciju sistema.Sastanku su prisustvovali i predstavnici konzorcijuma predvođenog od strane ic Consulenten Ziviltechniker gmbh koji će biti zaduženi za poslove nadzora nad implementacijom RIS-a na Dunavu u Srbiji.

Direkcija za unutrašnje plovne puteve Plovput je korisnik projekta Implementacije RIS-a na Dunavu.

--- Kraj citata ---

Kapetan:
plavo dugme- ja bih ga dozvolio svim brodovima ispod 15 metara , moja stvar je gde sam i sta radim , ako se podvucem pod veliki brod zbog toga sto je dugme bilo na off poziciji , takodje je moja greska .... privatnost se mora postovati....

"Kapetanov AIS" - pre je kapetanov Ploter , trenutno je u fazi implementacije jer nijedan ploter nema opcije koje su meni potrebne... iskreno SCG route  je odlican .. ali fali mi da znam gde je u smederevu pumpa i na koji splav da se vezem ... dok je Google earth tu skoro pa savrsen a postaje sve bolji svakim danom...    ujedno mogu da stavim koju god hocu kartu (a moze da se ocita na kompu )  u njega i radice ko sat...  mane sistema su sto mora neko da setujes laptop prvi put i sto ce klinci barem jednom u sezoni da ga razdrkaju :)

Kapetanov ploter i AIS - samo cu reci da radi savrseno al mora da se plati, ako nasi daju besplatno informacije potrudicu se da uz pomoc drugara napravimo software koji ce objediniti AIS google Earth, planiranje putanje (plus sve ono sto ima moderan ploter sem sonara) iu sve ce to biti ispod 200 evra ... mana je sto bez pravog AIS uredjaja necete moci da saljete svoju lokaciju ...

ovo je dolican link gde mozete viudeti kako izgleda sistem koji sam gore predlozio kada se u njega doda AIS i Google Earth

http://www.vesseltracker.com/en/Googleearth.html

Kapetan:
na donjoj slici mozete videti vremensku animaciju kombinacije google eartha i AIS-a

Kapetan:
isto sajt sa podrskom za sve , mnozete birati luku, brod sta god...

http://www.pdxmex.com/index.cfm?content.display&pageID=175

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju