E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

AIS

<< < (12/12)

mossi:

--- Citat ---Ne mora svako da zna odakle moj brod prevozi robu i kuda i kojom brzinom... jer bi to neko, eventualno mogao i da zloupotrebi. A zlih ljudi ima na pretek.
--- Kraj citata ---

Ne mora, ali to i onako piše na svim AIS sistemima, tako da tu nema tajne.

Kod nas je geslo: veliki Nautičari kupuju Garmin, a mali, mobilni sa Google Maps!   :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Znači sve OK.

Dobrodošao još jedared.

:good:

Kapetan:
pa kud obrisa bre :(

ovo je zanimljio recimo

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=6868.new#new

Kapetan:

--- Citat: Agent  13, 02, 2011, 13:13:37 posle podne ---Ko će moći da vidi sva plovila? Verovatno samo vlasti tipa lucka kapetanija, carina... a mi smrtnici nećemo imati tu privilegiju.

--- Kraj citata ---

tacno sam znao ... opet kradja ... pa svugde u svetu je to besplatno samo nasi prodaju ....i koj k placamo registraciju i porez na plovila...

Kapetan:

--- Citat: Dule  14, 02, 2011, 09:21:50 pre podne ---A kako moze da ti naplati ?
Mozes da imas prijemnik. To niko nikada nece naprlacivati. Verovatno ce naplacivati onima koji zele (ili ce morati) da imaju predajnik.

--- Kraj citata ---

dule ja sa mogu preko neta da vidim brodove na misuriju ... a ne znam ni gde je taj misuri... ali meni moja drzava ne da da vidim brodove u apatinu pa da javim mosiju da je DIJEGO sa Goranchetom pored njega ... zasto ?

najcrnje je sto nasoj drzavi placamo sve vrste poreza, pa onda od tih poreza drzava napravi AIS, a posle toga da AIS nekome da taj neko meni naplati AIS koji sam ja platio ? 

ej bre pa to je bre prevara, kradja sta god... 

mossi:
Mi do sad nismo imali implementirane AIS stanice. Kad sve bude postavljeno i proradi. /za koju godinu/
Moraće oni to da puste na neki od javnih AIS servisa, a nama je to dovoljno.
Samo što su naši: spori. lenji, nestručni..
I fali im novaca... po najpre.

:diablo:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju