E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

AIS

<< < (3/12) > >>

Kapetan:

--- Citat: IBOGI  15, 02, 2010, 01:27:04 pre podne ---Ceo RIS program u Srbiji je donacije Vlade Austrije.

--- Kraj citata ---

:good:

@IBOGI hvala na updetu  :good:

Sad par pitanja ...
1 AIS se prenosi na 88b kanalu   162.025, ukoliko necija radio stanica na brodu koja pi po defaultu trebala da bude na A kanalu ali ima i B da li ce ometati AIS ?

88 - A157.425    B162.025

2 Koliko vidim AIS moze da prenese 26 informacija, da li je predvidjeno da se svih 26 informacija koristi i kod nas ili je nesto osiromaseno ?

3 Brod AIS - Stanica AIS je VHF prenos , kako se od stanice prenosi (VHF, INTERNET, GSM mozda cak i WiMAX,) ka centralnoj lokaciji ?

4 Da li ce centralna lokacija davati full set informacija (svih 26) i da li ce koriscenje biti besplatno ? Prevashodno pitam zbog internet korisnika.

IBOGI:
Tehnicki podaci AIS-RIS su moja slabija strana, ali cu svakako da se raspitam kod menadzera Plov puta vec sutra. Mozda i Petar moze dosta informacija da ponudi zato sto je njegova firma veoma bila zainteresovana za ovaj projekat.

Pouzdano znam da ce pristup RIS-u putem interneta biti podeljen po nivoima ovlascenja. Ostale informacije pokupicu vec sutra.

IBOGI:

--- Citat: Dule  15, 02, 2010, 01:34:21 pre podne ---Ibogi, zašto si ti još uvek brodski mali :)
Definitivno te treba unaprediti

--- Kraj citata ---

Duki, ja vise citam vase tekstove nego sto odgovaram na njih. Meni ovaj sajt puno znaci sto se tice prikupljanja informacija od ljubitelja vode, plovidbe, pecanja, uopste ljubitelja prirode. Ovde zaista ima strucnih ljudi ne samo strucnih po obrazovanju vec strucnih u licnim iskustvima. Imam srecu da radim posao koji je povezan sa mojim licnim zadovoljstvom. Sto je jos bitnije mogu i da dosta uticem na donosenje i sprovodjenje Zakona. Tako da mi svi vi nesvesno mnogo pomazete.
Na svemu tome vam svima zahvaljujem.

ljubac:

--- Citat: IBOGI  15, 02, 2010, 01:27:04 pre podne ---Dosta sam upucen oko RIS-a tako da mogu da vam dam neke informacije. Petar je dao dosta dobrih i preciznih tehnickih informacija (kao i uvek).
Plov put je nosilac posla oko RIS-a (Recnog informacionog sistema) i u saradnji sa MUP R Srbije (Upravom granicne policije, Zandarmerijom, SAJ, PTJ i Recnom policijom PU Beograd), Ministarstvom za finansije i drugim sluzbama veoma aktivno i ozbiljno se radi.
Ceo RIS program u Srbiji je donacije Vlade Austrije.
U Beogradu, Francuskoj ulici, u prostorijama Plov puta se nalazi vec skoro 2 godine kompletna tehnicka podrska za pracenje plovidbe na reci Dunav.
Njavecu korist od ovog sistema imace firme koje se bave prevozom robe Dunavom. Naime, kada brod krene iz luke u Konstanci, manipulant unosi sve podatke koji se ticu robe, spiska posade, spiska putnika u racunar koji je povezan u sistem RIS-a. Radnici carine, policije, raznih inspekcija putem interneta i u zavisnosti od nivoa ovlascenja koje imaju pristupaju tim podacima i unapred se priprema potrebna dokumentacija tako da se brod ne zadrzava na recnim granicnim prelazima.
Takodje, vlasnik prevoznicke firme ima mogucnost da u svakom trenutku putem interneta vidi gde mu se brod nalazi.
MUP R Srbije, Uprava granicne policije namerava da sve svoje patrolne camce opremi sa ovom opremom.
Za sada koliko mi je poznato svi brodovi koji nemaju ove sisteme ce na ulazu u Srbiji imati mogucnost da iznajme uredjaje RIS-a. Zakonski jos ne postoji obaveza ali namera je da novim zakonom ovo predvidimo.

--- Kraj citata ---

I država naravno kad im ponestane kinte i uvedu nam taksu po km plovidbe. :pogranichnik:

mossi:
Nek nam onda uvedu i benzin za nautičare koji je jeftiniji od onog za automobile.
 :diablo:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju