Autor Tema: Kako koristim svoj camac?  (Pročitano 9718 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
Kako koristim svoj camac?
« poslato: 14, 02, 2009, 19:54:02 posle podne »
evo ja da se nadovezem :) kako stavri stoje ja koristim brod 365 dana takodje minus kada zamrzne :) a tada setam oko broda i pijem kafu...

za sada sam pretezno vezbao borbu sa panjevima  i, kako bane kaze, kupanje glisti :)

z obzirom da mi je posao vezan za racuanr i internet nadam se da cu u toku ove godine uspeti da vodim posao sa broda (koliko mi to bude dozvoljavala situacija sobzirom da zena samo sto se niej porodila :) )

pokusavam i da pecam ali manje vise neuspesno ( ovo manje kazem reda radi :)

Van mreže Bane

• Veliki dugodlaki Drekavac
  • Pol: Muškarac
Odg: Kako koristim svoj camac?
« Odgovor #1 poslato: 14, 02, 2009, 22:00:04 posle podne »
Nazalost, ja moj camcic ne koristim 365 dana u godini - mislim da sam (ako sam dobro izracunao) na 298 dana kako sam ga kupio. Ali ima vremena, zar ne, tek sam poceo. :dance1: Dakle, taze ljubitelj vode i plovidbe po Dunavu. Prethodno plovidbeno iskustvo sam skupljao po pomorskim, kako kazu, plovnim putevima.
Ovi, kako kazu, unutrasnji plovni putevi mi se nekako vise svidjaju, mozda je to iz razloga sto su se kriterijumi s godinama polako izmenili. Ili je to zbog mirnoce koju sam spoznao u trenutku kada sam, potpuno sam, zaplovio prvi put Dunavom.

I pored malo zavijanja u stomaku, jer sam se otisnuo u tek kupljenom camcu i motoru, potpuno sam, nizvodno, sve je to proslo u trenutku kada sam skoro u leru prosao Belu stenu. Jednom recju, mozda glupo zvuci, za mene neponovljivo iskustvo.

Camac koristim svaki dan kada mi okolnosti i posao dozvoli. Cesto leti, posle posla u sest, dodjem do camca i dremnem partiju suncajuci se i skupljajuci energiju za naredni dan. Nisam primetio da postoji efikasniji punjac.

Ove godine sam odlucio da, kada imam slobodni vidend pravim malo dalje 2-dnevne ture.

Ajd da se to i ostvari  :drinks:

Duško Radović: Pametni i skromni ljudi neće ono što ne mogu. Zato se drugima čini da oni mogu sve što hoće.

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #2 poslato: 18, 02, 2009, 11:58:00 pre podne »
Citam vase postove i zavidim vam.Voleo bih da provodim vise vremena na camcu i to preko cele godine ali imam malog klinca i obaveze oko njega (ko je ima malu decu zna o cemu pricam)-kapetane,spremaj se na istu situaciju :yahoo:.

Na vodi smo od aprila-maja pa do kraja oktobra.Posto sam iz Starih Banovaca blizu su mi belegiske ade pa tamo i provodimo sve vreme.Volim i da napravim jednodnevni izlet do St.Slankamena i Titela.Radnim danima pravo s posla idemo na camac a vikendom od ranog jutra.Problem kod nas u Banovcima je sto nemamo marinu,pa dok zakacim camac za kola,odvucem do spusta,"razgrnem pametnjakovice koji parkiraju kola na betonskom spustu za camce" prodje i do sat vremena koje bi mnogo bolje proveli na vodi.Zato jedva cekam dan kada ce se na ovom delu Dunava napraviti neka marinica,i kad ne bi isplovljavao stalno bi nesto ceprkao po camcu,cisto sto kaze neko da "otpustim ventil".

Blago vama sto imate gde da vezete camce.Na bovi nebi ostavljao camac (jedan mi vec ukrali :shout:)

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #3 poslato: 18, 02, 2009, 12:28:30 posle podne »
Slazem se Aka.Moj klinac je bio prvi put sa 6 meseci i to na jednodnevnim izletima.Ove godine cemo ici na vikende.Nego kada kazem da sam malo ogranicen zbog toga mislio sam na to da nemam bas uslove u zimskim mesecima da ga vodim na moj titel 9.Mozda da kupim onaj Heater na gas pa da probam...U svakom slucaju nista lepse od vremena provedenog na camcu sa svojom porodicom.Nadam se da ce i moj klinac uz suprugu i mene zavoleti prirodu i reku i da ce i on jednog dana krenuti nasim stopama.

Sto se onih pojaseva tice,kupio sam mu prosle godine pravi prsluk i posto je izuzetni nemiran ne skidam mu dok plovimo  pa cak ga navikavam i da se kupa u njemu.

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
« Odgovor #4 poslato: 18, 02, 2009, 12:37:48 posle podne »
Sto se onih pojaseva tice,kupio sam mu prosle godine pravi prsluk i posto je izuzetni nemiran ne skidam mu dok plovimo  pa cak ga navikavam i da se kupa u njemu.

to je sasvim u redu i jedino ispravno. moje klinke (12 i 7 godina) su proplivale na Savi. danas u reku radije ulaze nego u kadu. za klince su camci prava avantura. sa njihovog aspekta, sve je napravljeno bas po njihovoj meri. nama odraslima svake godine fali bar metar duzni i kojekakve dodatne opreme.
ja sam odrastao u ona "sretnija vremena", kada smo imali jedrilicu na Jadranu. nisam imao ni godinu dana kada su me prvi put stavili u kokpit.  od tada sam zarazen "vodenim virusom", za koji srecom nema leka.
« Poslednja izmena: 16, 04, 2009, 23:20:11 posle podne od strane espresso »
Ne idite utabanim putem. Umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag.

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #5 poslato: 18, 02, 2009, 13:08:33 posle podne »
Da,ali sam prosle god.morao da ga navikavam na prsluk da ga nebi npr.ove godine odbijao posto je stariji za 1 godinu.Ista stvar je kao i sa sedistima za decu za kola.Ako ga ne navikavas od pocetka u stolicu tesko da ce kao stariji sedeti u njoj.

Naravno misici su prva opcija a prsluk samo u vanrednim uslovima(kojih nadam se nece biti).

Van mreže samardza

• Veliki Rovac
« Odgovor #6 poslato: 19, 02, 2009, 18:57:15 posle podne »
ja nazalost izlazim stotinak puta,voleo bi vise ali....pre dve godine posle 24god.braka i30 god. plovidbe poveo sam zenu.od tada ne mogu da je oteram sa camca.kaje se ona sto nije plovila kajem se i ja :drinks:

Van mreže Vlada 69

• Rečni Drekavac
  • Dunav-Sveta reka
« Odgovor #7 poslato: 20, 02, 2009, 08:53:39 pre podne »
Bravo Dule,vidi se da si pronikao u psihu zena.To isto i ja koristim.Tako sam "isterao neke stvari" za koje sam mislio da nece proci glatko.

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #8 poslato: 20, 02, 2009, 11:58:04 pre podne »
Ljudi,moja zena do pre neku godinu nije smela u camac kad je na suvom,a sada ,da moze ,izbacila bi i mene da sme sama da vozi!Moram da priznam da je lepo kad su sa nama. :party:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže SALE NB

« Odgovor #9 poslato: 20, 02, 2009, 12:18:12 posle podne »
Moja žena je takođe stalni član posade. Volimo oboje putovanja i avanturu, tu smo se dobro našli!

Čamac inače koristimo cele godine - u sezoni plovimo, a zimi uvek nešto čačkamo, sređujemo, dorađujemo.... :)
"Moreplovac ne moli za pravac vetra, već uči kako da plovi po postojećem"

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #10 poslato: 20, 02, 2009, 12:46:31 posle podne »
Mada sam vrlo zelen i tek nekoliko meseci sa lađom, za sada je koristim svakog vikenda. Od sredine decembra ne plovim ali blejimo na vezu, kuvamo čajeve i vince i kako to već ide. Planovi su nam, da čim malo otopli, se prebacimo na brodić. Malo je za tuširanje jedino nezgodno mada ću da vidim da i to rešim ali za to mi je potrebno malo toplije vreme. Videćmo kako će biti. Godišnji odmor ću svakako iskoristiti za neku ozbiljniju plovidbu negde dalje, jesmo neiskusni ali imamo želju :preved:. Inače kada smo kod gospođa, kod mene je ona punopravni i stalni član posade. 

Van mreže deda

• Administrator
  • Marina: 4.juli.....Zemun
  • Veličina: 7,60
« Odgovor #11 poslato: 20, 02, 2009, 13:14:17 posle podne »
Svake godine krecemo krajem jula i 3 do 4 nedelje krstarimo.Povedem i kuma sa zenom i njegovom ladjom,moram nekog da nerviram,zenu nesmem! :dance:
Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran

Van mreže samardza

• Veliki Rovac
« Odgovor #12 poslato: 20, 02, 2009, 23:19:00 posle podne »
ma uredu je dule samo se salim.sto sam duze snjom postaje mi sve vise drug :preved: nadam se da ce se nase zene upoznati
« Poslednja izmena: 21, 02, 2009, 00:56:12 pre podne od strane Kapetan »

Van mreže samardza

• Veliki Rovac
« Odgovor #13 poslato: 23, 02, 2009, 10:38:32 pre podne »
nema jos ime bice smd treba da je radim,i da promenim elisu.pozdrav :drinks:

Van mreže splavarsale

• Veliki rečni berberin
« Odgovor #14 poslato: 26, 06, 2009, 00:40:29 pre podne »
Ljudi, ova tema je nepravedno zamrla, pa, ako velim, da je malo "razbudim"...

Moja porodica i ja smo cele godine na Savi,na splavu.Marko je na splavu  od rođenja,a nadam se da će i beba koju očekujemo krajem oktobra takođe biti.Prosto ja za splav uvek nađem slobodnog vremena,a od 1. jula ćemo biti neprekidno mesec dana na Savi,znači ceo godišnji odmor.Poziv otvoren za sve forumaše.