E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...
Veliko renoviranje splava 8x7m i kucice 4x4
britva63:
:smile: Bas mu rece,,,, ima puno istine u ovome ,,, ja imam na cijevima i nisam zadovoljan uglavnom su problemi koje si rekao, iskrivio se zbog buradi, ali i građa nije bila suha, meni nesmeta al da se nebi desilo ko ovom na slici mijenjam burad u plasticna,,, promenio bi sve da imam para,, al kriza :suicide:
ja bi uvijek vario al tu di sam ga sastavljao nema struje :diablo: tako da je bilo bolje ikakakv nego nikakav, ljudi moje je viđenje prepustite pravljenje konstrukcije iskusnim variocima i majstorima za splavove :drinks:
freedom:
Captjerry
imam par pitanja za tebe.. kao prvo hvala na iscrpnom odgovoru...
Zanima me na koji nacin da promenim grede i fosne ispod splava.. naime, splav je na buricima sa cevima 6/4 i adekvatnim spojnicama.. znam da bi bilo najidealnije da varim kutije i od toga pravim nov rostilj i stavim 3 pontona, ali sada za to nema para :stop:
Mislio sam da poskidam postojece daske sa poda, da skinem brodski pod sa stranica kucice da bih dosao do same konstrukcije greda kucice i da odatle poskidam eksere kojima je kucica prikacena za pod.
E sad, lako mi je da poskidam daske i grede koje ne polaze ispod kucice, ali ne znam ima li neka caka oko skidanja dasaka bas ispod.. razmisljam da ne mogu sve da ih poskidam jer ce kucica spasti.. mislio sam da nove grede, tih par koje dolaze ispod zavucem pored postojecih.. a onda menjam dasku po dasku.. tipa, jednu izvucem, novu podvucem..ili ima jos nesto na sta treba da obratim paznju..
i reci mi jos tvoje iskustvo sa vezivanjem burica u sredini..oko one price da li ce pocinkovana zica 3mm izdrzati i povuci splav u dubinu, ili ce ipak puci i dozvoliti buetu da potone..
Pozdrav
zoki novus:
splav mora redovno da se odrzava to je po meni najvaznije kad se zapusti sve je mnogo teze.
ja sam moj sam pravio od cevi za skelu i fosni (sve sa gradilista) :)
prodao sam ga 85god. i do pre dve godine je bio u upotrebi.
onda je promenio vlasnika koji ga je zamenio novim (na pontonima)
freedom:
i zanima me jos na koji je nacin moguce celu kucicu pomeriti za nekih 0.8m na jednu stranu. mislio sam da kada sve bude gotovo, kada stavim kompletan pod, da pomerim kucicu kako bih dobio siru terasu na drugoj strani.. kucica je poprilicn zdrava, jos bih je ja i ojacao, ali mi je palo napamet da je nekako dignem, da li nekim dizalicama i podmetnem okruglu cevku, pa da je po dve takve cevke kotrljam... :heat:
IKA:
Nemam splav , ali sam imao priliku da vidim splav koji je umesto fosni kao gazeći deo koristio grifovano pletivo ( grifovana armaturna mreža) sa okcima 3*3 cm preko koga je postavljena takozvana " veštačka trava". rezultat ; voda se nezadržava , brzo se osuši , drastično smanjenje težine splava ,i dugovečnije od drveta.Samo kao ideja , pa ko hoće nek razmišlja
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju